Apple, iOS 14 ile iPhone kullanıcıları üzerinde baskı kurmaya başladı. Bu nedenle, iOS 15’i güncellemek neredeyse zorunlu hale geliyor.

Apple, iOS 15’in kararlı sürümünden sonra kullanıcıların iOS 14’ü kullanmaya devam edeceğini duyurdu. Aslında Apple’ın her yeni sürümle birlikte güncellemeler sırasında kullanıcıları bilgilendirme alışkanlığı var. Bu alışkanlık, markayı iOS 15’e devraldı ve bu sefer kullanıcıları biraz daha zorlamaya başladı.

iOS 14 çalıştıran iPhone kullanıcıları için iOS 15 baskısı

Apple, iOS 15 resmi olarak kullanıma sunulduğunda bir sonraki büyük güncellemeye kadar iOS 14 kullanıcılarına güvenlik güncellemeleri sağlamaya devam edeceğini duyurdu. Teknoloji devi bir süre bu sözünü tuttu ve şimdi politikasını değiştirdi. Bu nedenle iOS 15.2 ve iOS 14 sürümleri için herhangi bir güvenlik güncellemesi yapılmadı. Yeni yayınlanan iOS 15.2.1 güncellemesi ile iOS 14’te kalma seçeneği de kaldırıldı.

Güncellemesini yüklememek için hala bir seçenek var. Ancak şu ana kadar iOS 15 güncellemeleri güncelleme ekranında dipnot şeklinde oluyor. Yeni sürüm, bu yazılım güncelleme uyarısına odaklanıyor.
Apple’ın iOS 15 yazılımı, karşılaştıkları ilk sorun nedeniyle iPhone kullanıcıları için iOS 14’te kalma seçeneği oluşturduğuna inanılanlardan biri.

Ancak Apple, bu güncellemeyle ilgili olarak kullanıcılara şu sözü vermişti; iOS artık Ayarlar uygulamasında iki yazılım güncelleme sürümü arasında bir seçim sunuyor. En son özellikler ve en eksiksiz güvenlik güncellemeleri kümesi için piyasaya sürülür yayınlanmaz iOS 15’in en son sürümüne güncelleyebilirsiniz. Veya iOS 14’te devam edin ve bir sonraki ana sürüme yükseltmeye hazır olana kadar önemli güvenlik güncellemeleri almaya devam edin.

iOS 15’te arka plan sesleri nasıl ayarlanır?

Apple’dan en son güvenlik güncellemesine ihtiyacınız varsa, tek seçeneğiniz iOS 15’e güncellemektir. Apple, Ekim ayında iOS 14.8.1 için bir güvenlik güncellemesi yayınladı. Bu nedenle iOS 14.8 sürümü kullanıcıları şu an için bu güvenlik güncellemesini alamayacak.iOS 15.2.1’deki küçük bir hatayı düzelten Apple, dün iOS 15.3 Beta 2’yi de yayınladı. Bu yeni betanın sunduğu özellikler henüz açıklanmadı.

Sizce Apple’ın iOS 15 güncellemeleri için gerekli yolu sağlaması ve iOS 14 sürümü için güvenlik güncellemeleri sağlamaması doğru bir politika mı?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir