ABD merkezli teknoloji debi Apple’ın geçtiğimiz haftalarda düzenlediği lansmanda tanıtmış olduğunu yeni M1 Max işlemci, rakiplerine karşı gösterdiği performansla beklentilerin üzerine çıkmayı başardı.

Dünyanın en değerli teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, ürün ailesini genişletmeye devam ediyor. Son olarak şirket, yeni MacBook Pro’yu dünyanın dört bir yanındaki müşterilerine 14 inç ve 16 inç seçenekleriyle sunmaya başladı.

Şirketin yeni laptop modelleri M1 Max ve M1 Pro işlemcilerle gelecek. . MacBook kullanıcıları Apple’ın üretttiği çiplerinin performansına aşina olsa da ünlü bir yazılım firmasının yaptığı kalite testinin sonuçlarının oldukça şaşırtıcı olduğunu söylemek gerek. Yapılan kalite testinde M1 Max’in GPU’sunu AMD Radeon Pro W6900X ile karşılaştırdı.le karşılaştırdı.

Apple’ın M1 Max işlemcisi AMD’nin Radeon Pro W6900X işlemcisinden daha mı iyi?

AMD ile işbirliği yaparak, Apple’ın Mac Pro modellerine eklediği RadeonRadeon ProPro R6000X serisinin enen çarpıcı modellerinden biri Radeon Pro W6900X oldu.Oldukça pahalı olan GPU, grafik açısından yüksek bilgi işlem performansı sunuyor. RadeonRadeon ProPro R6000X Apple’ın ürettiği yeni donanımı M1 Max ile karşılaştırıldı.

Kalite testleri, popüler görüntü editörü Affinity Photo’nun baş geliştiricisi Andy Somerfield tarafından gerçekleştirildi. Bir tweet’e yanıt olarak Somerfield, Affinity ekibinin iPad için Affinity Photo’nun ilk sürümünden bu yana Apple yongalarını test etmek için yazılımını nasıl optimize ettiğini anlatıyor. Daha sonra bu çiplerin performansının en yeni MacBook Pro ile ne kadar ileri gittiğini detaylandırıyor.

Benzeşim yeni yöntemler üzerinde çalışıyor, çünkü tek bir karşılaştırma elbette bir GPU’nun hızını belirleyemiyor. Yazılım şirketi, Affinity Photo ve Affinity Designer gibi uygulamalarıyla ilgili görevlerin performansını ölçmek için kendi aracını geliştirdi. Böylece daha ayrıntılı sonuçlar elde etmeyi umuyorlar.

Apple M1 çipi nedir?

Örnek olarak, geliştirici Affinity Photo’nun en iyi hızlı yonga bant genişliğinde ve yüksek bilgi işlem performansına ve kendini açıp kapanan hızlı aktarıma sahip bir GPU ile çalıştığını açıklıyor. Bu testten önce, ekibin test ettiği en hızlı GPU modeli Apple’ın Mac Pro için mpx modülü olarak geliştirdiği pahalı AMD Radeon Pro W6900X’ydı.

Test sonuçları şaşırtıcı


Bu modül 512 GB/saniyeye kadar bellek bant genişliği sağlayan 32 GB GDDR6 belleğe sahiptir. Tüm bu özelliklere rağmen, Apple’ın 32 çekirdekli M1 Max GPU’su ve 400GB / s birleşik bant genişliği belleği daha iyi performans gösterdi. ““Raster (Tek GPU)” testinde M1 Max GPU 32891 puan alırken, AMD’nin GPU’su 32580 kalite puanıyla hemen gerideydi.

Elbette bu sonuçlar, geliştiricinin belirttiği gibi M1 Max GPU’nun her alanda da daha iyi performans göstereceği anlamına gelmiyor. Ancak Apple yongalarının kalitesini ve görüntü düzenleme için özel bir üst düzey gpu’dan dahadaha iyi olabileceğini gösteriyor. Yeni 14 inç ve 16 inç MacBook Pro bugünden itibaren mağazalarda satışa sunulacak.

Apple’ın yeni MacBook Pro’su ve modüller üzerindeki kalite testleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir