Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple, yazılımcıları desteklemek için yeni bir destek programı başlattı.

Apple Store geliştiricilerinin açtığı davanın ardından 100 milyon dolar dağıtmaya karar verildi. Teknoloji devi Apple, Apple Store, geliştiricilerini desteklemek için 100 milyon dolarlık bir fon başlattığını duyurdu. Apple’ın yeni desteği, Small Developer Assistance Fund (Küçük Geliştirici Yardım Fonu) olarak adlandırıldı. Söz konusu bu fon, Apple Store geliştiricilerinin açtığı davayı kaybetmesinin ardından dava sonucu olarak başlatıldı.

iOS geliştiricileri ödeme almaya başladı

apple yazilimcilarin yaninda 100 milyon dolarlik destek geldi

Apple Store platformunda uygulaması olan bazı yazılım geliştiricileri, geçtiğimiz yıl Apple’a dava açmıştı. Davayı Apple kaybetti ve dava dosyasına göre yazılımcılar, Apple Store’da bulunan uygulamalarının gelirlerinden tereddüt etmeye başladı ve daha ardından ise daha az komisyon almaya başladı. Apple ise bu soruna bir son vermek için Small Developer Assistance Fund adlı fonu kabul ederek uygulamaya geçti.

Davanın üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen teknoloji devi yardım fonunu nihayet dağıtmaya başladı. Konuyla ilgili Twitter üzerinden yapılan açıklamalara göre bazı yazılımcılar farklı miktarlarda ödeme aldılar.

Apple Store geliştiricileri ve Apple arasında yapılan anlaşmada kullanıcılar hakkında yapılan tek gelişme Small Developer Assistance Fund değildir. Buna ek olarak kullanıcılar ike ilgili de bazı değişiklikler yapıldı. Anlaşmaya göre Apple’ın yeni fiyatlandırma sistemini kabul etmesi ve yüzde 15 indirimli Apple Store komisyonu uygulaması gerekmektedir.

Steam’de yeni rekor! 30 milyon barajı aşıldı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir