Steam’de uygulamaya giriş yapan anlık kullanıcı sayısında yeni bir rekor kırıldı. Platformda geçtiğimiz gün anlık kullanıcı sayısı 30 milyona ulaştı.

 Valve tarafından 2003 yılı itibariyle piyasaya sunulan Steam, kısa süre içerisinde oyun dünyasının en popülerlerinden birisi oldu. Pazar büyüdükçe ön plana çıkan Steam’de 2022 itibariyle yeni bir rekor kırıldı. Özellikle pandemi ile grafiklerinde yükselme yaşanan platformda bir günde anlık 30 milyon kişi giriş yaptı. Bir önceki rekorlar ise 2017 yılında 14 milyon, 2020’de ise 20 milyondu.   

SILENT HILL 2 Remake, PlayStation 5’e ve STEAM’e geliyor

Steam’de rekorlar arka arkaya geliyor

Steam tarafından yapılan açıklamalarda 2022 yılında ivme çok daha yükseldi ve 28 milyon seviyeleri zorlanmaya başlandı. Ekim ayının sonu itibariyle hafta sonunda ise rekor geldi. Oturum açmış en yüksek kullanıcı sayısına ulaşıldı ve anlık 30.032.005 kullanıcı sayısıyla yeni bir rekor kırıldı.

Bu rekorda dikkat edilmesi gereken en önemli detaylardan birisi bu rakamların aynı anda oynayan kişi sayısı olmadığı, sadece platforma giriş yapan anlık kullanıcı sayısı olduğudur.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir