Apple Watch akıllı saat serisi uzun zamandır alışık olunduğu üzere tekerlek kontrolcüsünü kaldırarak sensör tabanlı olan bir kontrol yüzeyine geçiş yapabilir. Patent başvurusunda yer alan bilgilere bakıldığında bu bilgiler elde ediliyor. 

Apple Watch ilk kez sunulduğunda kontrol yapmak için geliştirilmiş Digital Crown olarak adlandırılan tekerlek tuşu sonraki akıllı saatlere de öncülük etmiştir. Apple şimdi bir kez daha akıllı saat sektöründe bir yenilik yapmak üzere çalışmalara devam ediyor. 

Apple Watch optik sensör tercih edebilir

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple’ın patent ofisine yapmış olduğu başvuru Apple Watch, serisinin geleceği ile ilgili olan çeşitli bilgiler sunuyor. Bugüne kadar ikonik hale gelen tekerlek kontrol tuşu yakın zaman içerisinde sensör tabanlı bir yüzey ile farklılaşabilir. Aynı noktaya entegre edilen bir bu sensör yüzeyi, optik sensörlere sahiptir. Bu sensörler kullanıcıların parmak hareketlerini algılayarak farklı yeteneklere sahip olacak. Bunun yanı sıra nabız, tansiyon ve kandaki oksijen seviyesini ölçerek buradan bilgi alınacak. 

Söz konusu bu optik sensörler Apple Watch modellerinden hareketli olan parça sayısını en aza indirirken alanda da kazanç sağlamış olacak. Bu syaede daha büyük büyük bir batarya gibi avantajlara sahip olan bu yeni nesil Apple Watch modelinde kullanıcıların beğenisine sunulacak. Şu an için bu patent hayata geçecek mi belli değil ancak ihtimal değerinde bakmak gerekirse de çıkabilir gibi gözüküyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir