Apple Watch Ultra, şirketin bugüne kadarki en yetenekli akıllı saati. Saat, iPhone 14 ile 800 dolardan satılıyor.  Ekstrem sporlar ve aktiviteler için üretilmiş olsa da saat hala hasar görebilir durumda. Üstelik akıllı saatin tamir ücreti de cep yakacak seviyelerde.

Apple’dan yepyeni bir model: Apple Watch Ultra

Apple ürünlerinin ülkemizdeki satış rakamları dolar ve vergilerle günden güne ütopik rakamlara ulaştı. Birkaç senedir bu rakamlara tamir ücretleri de katılıyor. Eğer bir Apple Watch Ultra satın almayı planlıyorsanız, saate iyi bakmalısınız çünkü saati tamir etmek sigortasız olarak size 500 dolara mal olacak!

Apple Watch Ultra tamir ücreti 500 dolar

Apple Watch Ultra’daki düğmelerden birini bile tamir etmenin yepyeni bir Watch Series 8 satın almak gibi olacağını kim düşünebilirdi? Apple’ın premium saatinin her onarımı için 500 dolar ödemeniz gerekiyor. Kısaca saate zarar vermek size yeni bir akıllı saat almak zorunda bırakacak…

Apple’ın yeni akıllı saatinde uygun olan tek şey pil değişimi. Eğer yıllar içinde saatinizde pil dışında bir arıza çıkmazsa 99 dolarla işin içinden çıkabilirsiniz. Aynı şekilde saatin OLED ekranı, titanyum kasası veya biyometrik sensörleri gibi diğer kırık parçalar da 500 dolardan aynı fiyata sahip. Watch Series 5’in seramik versiyonunun ABD’de 800 dolar olduğunu göz önünde bulundurursak yeni akıllı saatin tamir ücretinin Apple için ortalama bir rakamda kaldığı söyelenebilir.

Buradaki en önemli şey, bu absürt tutarı ödemek istemiyorsanız, 100 ABD Doları veya ayda 5 ABD Doları karşılığında bir Apple Care+ aboneliği satın almanız gerekeceği olsa da ne yazık ki Türkiye’deki kullanıcılar için bu hizmet sunulmuyor. Apple Care+ cihazlarınızın arızalanmasına karşı bir sigorta gibidir. Kullandığınız cihazın türüne göre tamir ücretinden belli bir tutar düşülür. Hatta şirketin yeni politikasına göre Apple Care+ artık yeni iPhone’ların ekran değişimini de kapsayacak. Şaşırtıcı bir şekilde, bu plan sınırsız sayıda düzeltmeyi kapsar ve genelde ödeyeceğiniz tek ücret gönderim ücreti olur. Şimdilik ABD’de yaşayanların yararlanabildiği bu hizmetin ilerleyen zamanlarda başka ülkelerdeki kullanıcılar içinde sunulup sunulmayacağı bilinmiyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir