Apple Watch Ultra’nın pil ömrünü biraz uzatmak mümkün. Apple’ın en son akıllı saat güncellemesi watchOS 9.1 ile Watch Ultra, pil ömrünü yaklaşık 60 saat uzatan yeni bir güç tasarrufu özelliğiyle gelecek.

Apple Watch Ultra Türkiye’de satışa sunuluyor

Apple Watch Ultra için beklenen pil ömrünü hesaplamak biraz kafa karıştırıcı olabilir. Şirkete göre normal kullanımda 36 saatlik pil ömrü, açık havada koşarken 12 saate kadar düşebiliyor. Ancak Apple’ın watchOS 9’da sunduğu düşük güç modu, belirli özellikleri sınırlayacak. Bu şekilde kullanıcı bir koşuyu tamamlamak için yeterli zamana sahip olabilecek.

Apple Watch Ultra’nın pil ömrü 60 saate kadar çıkacak

watchOS 9.1 güncellemesinin vaat ettiği 60 saatlik pil ömrüne ulaşmak için düşük güç modunu çalıştırmanız ve “daha az GPS ve kalp atış hızı” özelliğini etkinleştirmeniz gerekiyor. Apple Watch Ultra’nın varsayılan düşük güç modunda, her zaman açık ekran kapatılır ve arka plan özellikleri ile sensör okumaları devre dışı bırakmanız gerek.

Kullanıcılar mobil bağlantıdan yararlanabilirken, güncellemeler saatlik olarak yayınlanır. Yeni düşük yoğunluklu egzersiz modunda kalp atış hızı ve GPS okumaları azaltılır. Her 1 dakikada bir kalp atış hızı ölçümleri alınır ve GPS okuma frekansı 2 dakikaya çıkarılır.

Apple Watch Ultra’nın vaat ettiği 60 saatlik pil ömrünün Apple tarafından hazırlanan bir senaryoya dayandığını belirtmekte fayda var. Lütfen gerçek pil ömrünün kullanıcıdan kullanıcıya değişeceğini unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir