Apple yeni aldığı bir kararla bir ürünün daha satışını sonlandırdı. Açıklanan bilgilere göre Apple TV HD satışları kaldırıldı. İşte detaylar;

Apple daha uygun fiyatlı Apple TV’leri piyasaya sürecek

Apple’ın geçtiğimiz dönemlerde Apple TV HD’den çok daha gelişmiş bir model olarak Apple TV 4K’yı tanıtmasından bir süre sonra eski modelin satışları durduruldu. Eski cihazlarının satışını sonlandırma kararıyla bazı kullanıcılarını üzen şirket bu politikayı uygulamaya devam edecek gibi görünüyor. Aslına bakarsanız şirket bu politikasında haksız da sayılmaz.

Yeni ürünlerinin satışını arttırmak isteyen her teknoloji şirketi günümüzde aynı stratejiyi uyguluyor. Bir süre önce sadece online mağazada satışları devam eden ürüne şu anda ulaşmak tamamen imkansız hala geldi. Yani eğer bir Apple TV HD alma planınız varsa bunu Apple TV 4k ile değiştirmeniz gerekecek!

Apple TV HD tamamen satıştan kaldırıldı

2015 senesinde piyasaya sürülen Apple TV HD sahip olduğu özellikler sayesinde popülerliğini günümüze kadar korumayu sürdürmüştü. Ancak cihaz güncellemelerle gelişmiş Siri desteğine sahip olsa da görüntü kalitesi açısından bazı eksikliklere sahipti. 4K görüntü desteğine sahip olmadığı için zamanla geri plana düşen cihazın satışlarına sessiz sedasız son verildi.

Çıkış yaptığı ilk yıllarda 149 dolar gibi oldukça uygun bir fiyat etiketine sahip olan Apple TV HD, evlerdeki televizyonları akıllı hale getiriyordu. O dönemlerde şarkı çalan, oyunlar oynamaya imkan tanıyan bir cihazın TV’lerle buluşması elbette büyük bir adımdı. Ancak zamanla teknolojinin daha da ilerlemesi Apple TV HD’nin geri planda kalmasına neden oldu.

Apple TV 4K’nın özelliklerinin daha üstün olması nedeniyle öne çıkması zaten kaçınılmaz bir sondu. Üstelik üçüncü nesil bu cihaz 129 dolar fiyat etiketiyle pazara oldukça rekabetçi bir fiyat etiketiyle giriş yapmıştı. Ülkemizde 3.599 TL’den satılan cihazın iki farklı versiyonu bulunuyor.

Cihazın 64GB’lık seçeneğinde Ethernet veya Thread ağ desteği bulunmuyor. Bu bağlantılardan yararlanmak isteyen kullanıcıların 128 GB’lık sürümü almaları gerekiyor. Apple TV 4K’nın 128 GB’lık sürümü de 149 dolar yani 3.999 TL.

Bunun yanı sıra cihazın en büyük avantajlarından biri de diğer aksesuarlara bağlanılarak kullanılabilmesi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir