İddialar doğruysa Apple, bu yıl içinde Amazon ve Roku ile rekabet edebilmek için daha uygun fiyatlı Apple TV’ler piyasaya sürecek.

Apple’dan, HomePod ve Apple TV’yi birleştirecek bir hamle gelebilir

Daha ucuz bir Apple TV bekliyorsanız daha fazla beklemeniz gerekmeyebilir. Cuma günü, TF International Securities analisti Ming-Chi Kuo, bir tweet’te Apple’ın 2022’nin ikinci yarısında “maliyet yapısını iyileştirecek” yeni bir Apple TV modelini piyasaya süreceğini söyledi. Kuo’ya göre Apple, rakipleriyle arasındaki farkı kapatmak istiyor.

Apple, şu anda web sitesinde ve perakende mağazalarında üç model Apple TV satmaktadır. İlk olarak Apple TV 4K, 179 $ karşılığında 32 GB depolama ve 199 $ karşılığında 64 GB depolama alanıyla geliyor. Geçen yılın Nisan ayında lansmanından bir yıl sonra bile hala piyasadaki en güçlü cihazlardan biri olduğunu belirtmekte fayda var. Ayrıca Apple, Apple TV HD’yi 32 GB depolama alanıyla 149 dolara satıyor. Güvenilir donanım söz konusu olduğunda herkes hemfikirdir. Ama fiyatı tüm dünyada piyasadaki muadillerine göre çok pahalı.

Apple TV’nin rakipleri daha ucuz

Daha bu hafta, Roku Voice Remote Pro’nun üst düzey Roku Ultra kutusuna katılacağını duyurdu. Veya Roku Ultra, 1 ABD Doları karşılığında 4K, HDR, Dolby Vision ve Dolby Atmos’u destekler Bunun nedeni, Apple’ın 1080p oynatıcısından 50 $ ve en ucuz 4K modelinden 80 $ daha ucuza mal olması. Apple ekosistemine körü körüne bağlı değilseniz.

Apple TV’ler ne kadar güçlü olursa olsun, pazar payı yıllardır Roku ve Amazon gibi markaların gerisinde kaldı. Bu nedenle Apple, her zaman olduğu gibi bu alanda da zamanını en popüler ürünlerin daha ucuz versiyonlarını pazara sunmaya adamıştır. Örneğin, iPhone SE, ilk iPhone’dan neredeyse on yıl sonra piyasaya sürüldü, ancak Apple, tvOS’u daha fazla eve getirmek istiyorsa, daha rekabetçi cihazları dahil etmek için fiyatları artırması gerekiyordu.

Kuo, bir sonraki en ucuz Apple TV’nin nasıl görüneceği veya ne kadara mal olacağı hakkında ayrıntı paylaşmadı. 179 dolardan başlayan Apple TV 4K’dan daha ucuz olacağını hepimiz biliyoruz. Şu anda elimizde başka bir bilgi yok ancak Apple daha uygun fiyatlı bir Apple TV çıkarmak istiyorsa bunu Apple TV 4K özelliklerini eski haline getirmeden yapmak zorunda kalacak. Asıl soru, şirketin bu cihazı gerçeğe dönüştürmek için nelerden vazgeçmeye istekli olduğu. Tüm bunlar önümüzdeki dönemde netleşecek gibi görünüyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir