Çin’de yüksek seviyelere ulaşan pandemi ile birlikte üretim sorunları yaşayan Apple, yeni bir üretim tesisi kuracağını duyurdu.

Apple yenilenmiş uygun fiyatlı Watch Series 7 satışlarına başladı

Teknoloji devi Apple, Çin’de yeniden şiddetlenen salgının ardından tedarik sorunları yaşamaya başladı. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle kapatılan ve halen faaliyette olan Foxconn, Apple için fabrika ihtiyacı yarattı. Apple, uzun süredir yeni tesisler kurmak istediğini ancak salgın nedeniyle bunu yapamadığını açıkladı. Ayrıca Hindistan ve Vietnam’da bu tesisleri kurmak istediğini belirtti.

Apple sorunu yeni üretim tesisleriyle çözmek istiyor!

Apple zaten bazı ürünlerini Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde üretiyor. Ancak asıl üretim Çin’deki Foxconn ve Pegatron fabrikalarında gerçekleştiriliyor. Ancak Çin’in son dönemde yaşadığı sorunlar nedeniyle Çin jeopolitik risk kategorisinde, ABD ise ticaret açısından zor bir ülke kategorisinde yer alıyor. Bu nedenle Apple, Hindistan ve Vietnam’daki yeni üretim tesislerini açmak istiyor. Firma kademeli olarak alternatif olarak kurulacak üretim birimlerine geçecektir.

Son aylarda birçok analist, Apple’ın Foxconn’un kapatılmasıyla önceki sırasına dönene kadar yaklaşık 10 milyon iPhone üretiminde geride kalabileceğini açıkladı. Şirketin bundan dolayı herhangi bir zarara uğrayıp uğramadığı önümüzdeki aylarda belli olacak. Yeni üretim tesislerinin etkin olabilmesi için kısa sürede açılıp üretime geçilmesi umutlarından biridir.

Apple’ın üretim ortağı Foxconn, yerel pazar için iPhone üretimine yardımcı olmak için Hindistan’da bir tesis kurdu. Artık küresel satışlar için üretilmek üzere akıllı telefonlar için yeni bir üretim tesisi kurulacak. Ancak her yere kurulacak fabrikaların ucuz işçilik ve diğer faydalar açısından Çin’in yerini alması beklenmiyor. Ama şirket pandemi dönemindeki büyük aksaklıkları bir daha yaşamamak için yeni tedbirler almaya mecbur.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir