Yenilenmiş uygun fiyatlı iPhone satışlarıyla hedeflerine yaklaşan Apple, Ekim 2021’de piyasaya sürülen Watch Series 7’nin yenilenmiş sürümlerini de sundu.

Yalnızca belirli ülkelerde bulunan güncellenmiş Watch Series 7 modelleri, başlangıçtan itibaren nispeten ucuzdur. Ekim 2021’de piyasaya sürülen ABD merkezli teknoloji devi Apple Watch Series 7 akıllı saat modeli, cep telefonunun yanı sıra ‘güncellenmiş’ bir versiyonuyla yeniden karşımıza çıkıyor. Bildiğiniz gibi Apple kısa süre önce “iPhone Restore” satışına başladı. Apple Watch 7 artık kullanıcılara ‘yenilenmiş’ olarak sunuluyor. Maalesef Türkiye’de bu sistem en azından şimdilik bulunmuyor.

Apple’ın yenileme sistemi, herhangi bir nedenle yetkili servise getirilen ürünlerin değiştirilme kararı sonrasında ortaya çıkan bir hizmettir. Öyle ki firma, yeni ürünleri yetkili teknik servislerde parça değiştirip tamir ederek, sıfırlayarak ve tekrar satışa sunarak müşteriye ulaştırmaktadır. Yenilenen ürünler hala Apple’ın garantisi kapsamındadır. Ayrıca, bu ürünler nispeten ucuz fiyatları nedeniyle büyük talep görmektedir. Peki güncellenen Watch Series 7, resmi Apple web sitesinde hangi özellikleri satışa sunuyor ve fiyatları ne kadar?

Yenilenmiş Apple Watch Series 7 saatler sıfırdan 70 $ daha ucuz

Apple’ın web sitesindeki bilgilere baktığımızda yenilenmiş Series 7 saatlerin bir yıl garanti kapsamında olduğunu görüyoruz. Yetkililer, akıllı saatlerin tüm testleri geçtiğini açıklayarak, yenilenmiş bir akıllı saatten vazgeçen tüketicilerin iade hakkının olduğunu söylüyor. Bu açıklamalara bakarak yenilenmiş akıllı saatlerle ilgili tek sorunun bir yıl garantili olduğunu söyleyebiliriz. Sıfır, bir ürün satın aldığınızda, iki yıl garanti hakkınız var ancak cihazların tamir gören ürünler olduğu ve daha uygun fiyatlı oldukları düşünüldüğünde bu pek de göze batan bir detay haline dönüşmeyebilir. Peki bu akıllı saatlerin fiyatı ne kadar?

af871f4410dee46f2536e4e1483a715e58ee898f

Apple, Watch Series 7’nin 41 mm’lik versiyonunu 399 dolara yeni olarak satıyor. Ancak yenilenmiş bir ürün satın almak isteyen bir tüketici 60 dolar tasarruf edecek ve 339 dolar ödeyecek. 7mm 45mm serisi için 70$ tasarruf. Zira normal şartlarda 429 dolardan satılan akıllı saatin yenilenmiş versiyonunun fiyatı 359 dolar.

Peki siz Apple’ın yenilenmiş ürün satış sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir