Apple’a yakın kaynaklardan gelen haberlere göre, tanınmış şirket yakında oyun konsollarını duyurabilir.

Microsoft’un geçen hafta sadece 68 milyar dolara Activision Blizzard’ı satın almasıyla oyun dünyası yeniden hareketlenmeye başladı. Sony’nin Microsoft’un hamlesine karşı yapacağı hamleler merakla bekleniyor ancak Apple şaşırtıcı bir duyuru ile konsol savaşına katılmaya hazırlanıyor olabilir.

Apple’a yakın kaynaklardan gelen yeni söylentilere göre bu şirketin devi, yakında kendi video oyun konsolunu duyurabilir. Apple’ın, özellikle Microsoft’un son hamlesinden sonra, çok geç olmadan video oyun endüstrisinde söz sahibi olmayı planladığına inanılıyor.

Apple, 2022’de konsol pazarına girebilir

Windows Central için çalışan Jez Corden, Xbox Two adlı bir podcast’te yaptığı açıklamada Apple’ın video oyun konsoluna gireceğini açıkladı. Corden, Apple’ı konsol pazarına sokmak için çeşitli araştırmalar üzerinde çalıştığını ve Xbox bölümünde de çalışan birçok mühendis olduğunu söyledi.

Bir Windows Central muhabiri, bu söylentileri bir süredir duyduğunu, ancak kısa süre önce bunları Apple’a çok daha yakın kaynaklardan doğruladığını söyledi. Corden, Apple’ın bir video konsolu geliştirdiğinden oldukça emin, ancak konsolun sanal gerçeklikte (VR) odaklanıp desteklenmediği hala belirsiz.

Apple’ın en beğenilmeyen ürünleri

Ancak Apple’ın bir süredir sanal gerçeklik gözlüğü geliştirdiği söylentileri göz önüne alındığında, konsol bir şekilde VR’yi destekleyecek. Apple cephesinden gelen son söylentilere göre şirket, konsolu Metaverse ile entegre etmeyi de düşünüyor.

Apple, 1976’daki başlangıcından bu yana video oyun endüstrisine kayıtsız kaldı, ancak bugünün zamanlaması çok önemli. Apple’ın ekolojik döngüsünün başlarında PlayStation 5, Xbox Series X ve Nintendo Switch gibi rakipleri olduğu göz önüne alındığında, bu geliştirilen konsolun VR odaklı, dijital içerikli ve öncelikli olarak “casual” odaklı olduğu söyleniyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorum kısmından bize iletmeyi unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir