Apple’ın en beğenilmeyen ürünleri - Haberler - indir.com

Apple’ın en beğenilmeyen ürünleri

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-02 09:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Apple denildiğinde genellikle hep minimal ve başarılı ürünler akıllara geliyor. Geçmişten bugüne baktığımızda Apple logosunu gördüğümüz her ürün neredeyse etkileyici bir boyuta sahip olsa da şirket bugünkü gücünü kolay elde etmedi. Apple birçok şirket gibi geçmişte birçok hata yaparak bu başarıyı elde etti. Şirket tarafından yıllar önce üretilen ürünlerin bazıları gerçekten kaba görünürken bazıları ise pek de işlevsel olmadığı için sınıfta kaldı. Apple'ın beğenilmeyen ürünleri hakkında bilgi edinmek isterseniz yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Apple III

Huawei ve Apple arasındaki rekabet güçleniyorHuawei ve Apple arasındaki rekabet güçleniyor

Üretim aşamasında şirkete yüklü miktarda para kaybettiren Apple III, donanımsal olarak yaşanan sorunlardan dolayı başarısızlıkla sonuçlandı. Bunun temel nedeni ise bilgisayarın bir fanının bulunmamasıdır. Apple III 1980'li yıllarda kullanıcıların karşısına çıktı. O döneme göre tam bir iş bilgisayarı olan bu ürün, dönemin en küçük boyutlarına sahip diğer kişisel bilgisayarlardan çok daha iyiydi fakat mühendisler hem yerden hem de maliyetten tasarruf etmek için Apple III içine fan yerleştirmemeyi tercih etti. Tam olarak cihazın sonunu götüren bu ayrıntı ise bu oldu.

Macintosh TV

1993 yılına gelindiğinde Apple, bilgisayar ve televizyonlar arasındaki azalan boşluğu tamamen kapatmayı amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda ise Macintosh TV adlı bilgisayarlarını piyasaya sürdü. Söz konusu bu ürün aslında televizyon ekranı eklenmiş bir Performa 520 olarak nitelendirildi. Macintosh TV aslında genel anlamda entegre televizyon özelliklerine sahip olan bir kişisel bilgisayar olarak kullanıcıların beğenisine sunuldu. Bu çalışmanın ardından yıllardan sonra Apple'dan yeni bir tasarım geldi. Macintosh LC 500 serisinin dış görünümünü paylaşıyor tek bir farkla: Siyah renkte olmasıyla. Bu yeni ürünün sunduğu hizmet ise televizyon seyretmek ve bilgisayarları kullanmak arasında geçiş yapmayı çok daha kolay hale getirmek. Fakat işler pek de beklendiği şekilde ilerlemedi. Bu aslında farklı bir fikir olarak görülüyor olsa da pek de kolay bir şey değildi. Bundan faydalanmak için bilgisayarı televizyona bağlamak gerekiyordu. O dönemlerde de bu pek de kolay bir şey değildi. Bu da ürünün sonunu getirdi

Macintosh Performa x200 Serisi

Dev şirket Apple'ın artık tarihe karışmış ürünleri arasında yer alan bir diğer ürünse, Macintosh Performa x200 serisi oluyor. 1995 yılında tüketicinin karşısına çıkan bu cihazlar birçok kaynakta "Apple'ın en kötü ürünleri" listesinde üst sıralarda yer alıyor. Ürünün kötü olarak nitelendirilmesindeki neden ise donanım mimarisinde tercih edilenler oldu. 

Apple Bandai Pippin

Apple tarafından oyun konsolu girişimi olarak kullanıcıların karşısına çıkan Apple Bandai Pippin, görüntü olarak gerçekten de başarılı bir oyun konsolu olarak görülüyordu. 1996 yılında satışa sunulan bu oyun konsolun, 1997 yılında tamamen öldüğü görüldü. Bunun temel nedeni ise o dönemlerde oyun konsolu alanında piyasanın tozunu attıran Nintendo’nun ve Sony’nin başarılı konsollarının bulunmasıydı. 96 yılında satışa sunulan bu oyun konsolunun internet bağlantısıyla birleştirilen ilk girişim olarak kayıtlara geçmesi oldu. Apple Bandai Pippin 599 dolara satılıyordu. Bu fiyat etiketi de ürünün Nintendo ve Sony karşısında yenilgiye uğramasına neden oldu. 

20th Anniversary Mac

20 Mart 1997 yılında kullanıcıların beğenisine sunulan 20. yıl özel Mac, çok başarılı ve şık bir tasarımla kullanıcıların karşısına çıkmış olmasına rağmen aşırı yüksek fiyatlı satışa sunulmasıyla 14 Mart 1998 tarihinde üretimi durduruldu. Apple’ın ikonik tasarımcılarından olan Jony Ive tarafından tasarlanan ilk Mac’lerden birisi olan 20th Anniversary Mac, günümüzdeki Mac bilgisayarların da tasarımının ilham kaynağı olarak gösteriliyor.

 


Escobar’ın kardeşi Apple ile davalık olduEscobar’ın kardeşi Apple ile davalık oldu
Apple iPhone 12'nin çıkış tarihini değiştirebilirApple iPhone 12'nin çıkış tarihini değiştirebilir
Apple Siri için Inductiv'i satın aldıApple Siri için Inductiv'i satın aldı

PAYLAŞ