Son dönemlerde tedarik sıkıntısıyla baş etmeye çalışan Apple, M2 işlemcili Macbook Air ve Pro modellerinin tanıtımından bu yana bir ay geçmiş olmasına karşılık M2 işlemcili Macbook modellerinin üretimini hızlandırmak için harekete geçti. İşte detaylar;

Mac Pro 2022 özellikleri sızdırıldı

Apple’ın M2 işlemciye sahip Macbook Air ve Pro modellerinin kullanıcıların karşısına çıkarmasının üzerinden yaklaşık olarak bir ay geçti. Ancak M2 Macbook Air’a olan talepler diğer modelllere nazaran daha yüksek olduğundan şirket tahmin edildiği gibi stoklarda sıkıntı yaşıyor. Apple’ın internet sitesine göz gezdirdiğimizde cihazın sadece temel modelini almak isteyenler için iki ila üç haftalık bir bekleme süreci olduğunu görüyoruz.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi nedeniyle teknoloji pazarında patlak veren çip sıkıntısı Apple’da dahil olmak üzere tüm teknoloji şirketleri kötü etkilendi. Çip sorunu nedeniyle üretimde sıkıntılar yaşayan şirket iPhone 13 serisini ilk tanıttığı anda cihaza ulaşmak neredeyse imkansız bir haldeydi. Sınırlı sayıda satışa sunulan cihazlar için pek çok satıcı alıcılardan tavsiye edilen satış rakamından yüksek bedeller talep etmesi de şirketin satış yüzdesinin düşmesine neden oldu.

Apple, M2 Macbook Air talebine yetişmek için çaba sarfediyor

Yeni cihazlarını piyasaya sürmeden önce tedarik zincirini genişletmeye çalışan Apple son dönemlerde bu krizi daha iyi yönetmeye başladı. Özellikle Mac modelleri için haftalar süren teslimat süreleri 1 hafta ila 1-2 iş gününe düştü. Fakat yine de şirket bazı modellerin üretmine yetişmekte zorluk çekiyor.

Şuan kullanıcıların satın alabileceği en donanımlı özelliklere sahip olan Mac Studio ve 24 inç ekrana sahip olan M1 işlemcili iMac modellerinin teslimat sürelerinden anlaşılan şirketin bu modelleri üretmekte zorlandığı. Resmi siteye baktığımızda Mac Studio satın almak isteyen kullanıcıların en az 1 ay, iMac modellerini satın almak isteyen kullanıcıların ise 3 ila 4 hafta beklemesi gerekiyor. Bununla birlikte 20 çekirdekli CPU ve 48 çekirdekli GPU’ya sahip olan M1 Ultra işlemciye sahip olan Mac Studio’yu ülkemizde satın almak isteyen kullanıcıların ise 8 ila 9 hafta arasında beklemesi gerek.

Bir süredir tedarik zincirinde yaşanan sorunlar ve artan fiyatlarında etkisiyle bu yıln üçüncü çeyreğinde Mac geliri, önce yıl olan 2 milyar dolardan 7,3 milyar dolara düştü. Ancak yakın zamanda şirketin “Okula Dönüş” kampanyasını başlattığını düşünürsek M2 işlemciye sahip olan Macbook Air modellerine yoğun ilginin normal olduğunu ve bu modellere olan ilgi nedeniyle daha yüksek donanıma sahip cihazlarındaki aksamaların da normal olduğunu söylemek gerek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir