Teknoloji şirketi Apple’ın yakın zamanda lanse edilecek olan ürünleri hakkında detayları görmeye devam ediyoruz. Şirketin J180 kod adına sahip olduğu iddia edilen Mac Pro 2022 modelinin bazı teknik detayları ortaya çıktı.

Yakın zamanda M2 işlemcisini lanse eden Apple, yeni Mac Pro için çalışmalarını ve geliştirmelerini sürdürüyor. Özellikle profesyonel kullanıcılar tarafından merakla beklenen yeni Mac Pro 2022, iddialı özellikler ile gelecek gibi duruyor. Markanın ARM tabanlı M serisi işlemciler ile rekabeti artırdığı dikkat çekerken Apple M1 Max işlemcisi ile benchmark testlerinde Intel’in iddialı işlemcisi i9-12900HK modelini geride bırakması Apple’ın bu alandaki hakimiyetini gözler önüne sermişti.

Mac Pro 2022 özellikleri neler olacak?

8

Apple’ın sahip olduğu Mac Studio şu an için satılan en hızlı Mac modeli. M1 Max ve M1 Ultra işlemciler ile satılan Mac Studio ise performans noktasında rakiplerini geride bırakarak, kullanıcılara maksimum performans sunuyor. Mac ailesinin Mac Pro serisi ise yenilenen M2 Ultra işlemcisi ile pazardaki yerini alması bekleniyor.

Ortaya çıkan yeni raporlara göre J180 kod adlı bir Mac Pro dahil olmak üzere bazı Mac cihazları üzerinde testler yapılıyor. J180 kod adlı bu modelin M1 Ultra işlemcisinin halefi olması bekleniyor. Aynı zamanda 2022 yılının 3. çeyreğinde gelecek M2 Ultra ve M2 Max işlemciler ile test edilmesi, bu işlemcilerin üçüncü çeyrek döneminde tanıtılacağını gösteriyor.

Geçmiş bazı verilere göre 128 adede kadar GPU ve 40 CPU çekirdek özelliklerine sahip olan Mac Pro tanıtılacağı iddia ediliyordu. M1 Ultra Mac Studio’nun iki katı donanım yetenekleri ile gelmesi beklenen yeni Mac Pro’da M2 işlemci yerine 2 adet M1 Ultra işlemci olma ihtimali de bulunuyor. Yeni Mac Pro 2022’nin ise 3999 ile 5999 dolar arasında bir fiyatlandırmaya sahip olması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir