Teknoloji devi Apple, iPhone dünyasında ve bazı farklı cihazlarda halen Lightning portunu da kullanmaya devam ediyor. Fakat bu durum ilerleyen zamanlarda tamamen değişecek. Geçtiğimiz haftalar içerisinde oldukça adından söz ettiren Apple analisti Ming-Chi Kuo, şirketin 2023 yılında gelecek iPhone 15 serisiyle beraber USB-C’ye geçiş yapacağını iddia etmişti. Kuo, bugün içerisinde yapmış olduğu açıklamanın devamını getirdi ve Apple’ın bu konu ile ilgili olarak daha büyük planlar kurduğunu da açıkladı. Analistin vermiş olduğu bilgiye göre teknoloji devi Lightning portunu tamamen kaldırmak istiyor. 

apple lightning portunu tamamen kaldiriyor mu

Buna göre ise ilerleyen zamanlarda ise firmanın Lightning portuna sahip her ürünü (Klavye, fare, AirPods vb. gibi) USB-C portuna da geçiş yapacak. Bunun için henüz belirtilen kesin bir tarih yok ancak 2023’te bu konuyla ilgili olarak önemli adımlar atılması da bekleniyor. Geçtiğimiz günler içerisinde farklı bir Apple analisti Mark Gurman da Apple’ın kesin olarak iPhone akıllı cihazlar için USB-C testleri yaptığını dile getirdi. Apple’ın daha önce de belirtildiği üzere bu konudaki inadı pek uzun zamandır devam ediyor ve genel olarak ise çok tepki çeken bir durumdur. Lightning hem kişilerin özel bir kablo daha kullanmasını gerektiriyor hem de düşük aktarım hızını da beraberinde getiriyor. 

Bu sebeple de USB-C’ye geçilmesi uzun zamandır hemen herkes tarafından yüksek sesle talep ediliyor. Buna ek olarak ise Avrupa Birliği de USB-C konusunda Apple’a baskı yapıyor. Konuyla ilgili olarak yapılan çalışmalar ile Avrupa’daki tüm elektronik ürünlerin standart bir şekilde USB-C portuna sahip olması isteniyor. Apple’ın USB-C konusundaki adımları esas olarak AB çalışması sebebiyle attığı da aktarılıyor. Çünkü Apple’ın AB’ye söz geçirme gibi bir şansı da bulunmuyor. Şu an için elde edilen bilgiler yalnızca bunlarla kısıtlıdır. 
Bethesda Starfield ve Redfall çıkışı erteledi

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir