Bethesda, bugün yaptığı bir açıklamada uzun zamandır beklenen Starfield ve Redfall oyunlarının ertelendiğini duyurdu.

Microsoft Xbox ve Bethesda Showcase etkinliğini duyurdu

Şirket, erteleme kararının nedeninin oyuna mümkün olan en iyi performansı sunmak olduğunu açıkladı. Microsoft’un Eylül 2020’de 7,5 milyar dolara satın aldığı dünyanın en popüler oyun stüdyolarından biri olan Bethesda, önümüzdeki sonbaharda oyun dünyasına iki bomba atmayı planlıyordu. Bombalar, şirketin ilk Bilimkurgu RPG oyunu olan Starfield ve bir FPS oyunu olan Red Fall idi.

Şirket, Redfall’u duyurduğunda çıkış tarihini Eylül 2022 olarak açıklamıştı ve ayrıca Starfield için çıkış tarihini Kasım 2022 olarak belirlemişti ki tüm oyuncular bunu dört gözle bekliyorlardı. Ancak bugün bu tarihin heyecanı artarak devam ederken herkesi şoke eden bir açıklama geldi. Bethesda, iki oyunun da ertelendiğini duyurdu.

Bethesda tarafından yapılan resmi açıklama

“Redfall ve Starfield’ın çıkışını 2023’ün ilk yarısına ertelemeye karar verdik. Arkane Austin ve Bethesda Game Studios’daki ekipler, oyunları için müthiş tutku içindeler ve sizin, bunların en iyi ve cilalı haline sahip olduğunuzdan emin olmak istiyoruz.

Redfall ve Starfield’a olan heyecanları için herkese teşekkür ediyoruz. Bu enerji her gün hepimize ilham veren ve oluşturduğumuz şey için kendi heyecanımızı artıran şeyin büyük bir parçası. Redfall ve Starfield’ın oynanışını yakında paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. Desteğiniz için teşekkürler.”

Bu açıklama oyunseverlerde büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Ancak son dönemlerde Cyberpunk 2077 ve Battlefield 2042 gibi merakla beklenen iki oyunda büyük bir facia yaşayan şirketin açıklamasından anladığımız kadarıyla geliştiriciler bir kez daha böyle bir sorunla karşı karşı kalmak istemiyor. İki oyun her ne kadar sonradan gelen güncellemelerle iyileştirilse de çıkış yaptığı dönemde iade talepleriyle rekor kırmıştı. Bu da şirketin adını karalayan ve oyunseverlerin şirkete duyduğu güveni sarsan bir gerçek.

Ancak şirket daha önce henüz hazır olmadığını düşünerek Cyberpunk’ın çıkışını da defalarca ertelenmişti. Bu nedenle alınan bu erteleme bazı oyuncular için beklenen iki oyun içinde endişelerin dinmesini sağlamadı. Bu nedenle şirketin oyunlardan yakında geleceğini açıkladığı oynanış videosu büyük bir merakla bekleniyor. Bakalım şirket bu kez oyunseverlerin yüzünü güldürmeyi başarabilecek mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir