Apple, iPhone kutularından şarj aleti ve kulaklıkları çıkararak milyarlarca kar elde etmiş. Uzmanlar, şirketin bu hamlesinden elde ettiği toplam karı hesapladı.

Dünyanın en ünlü markalarından biri olan Apple, geçtiğimiz iPhone cihazları için büyük bir adım atmıştı. Hatta bu adım dünya genelinde büyük bir tartışma başlatmıştı. Bu hamle Apple’ın yeni iPhone kılıflarına şarj cihazlarını ve kulaklıkları dahil etmeyi reddetmesiydi. Şirket bu kararının arkasında yatan nedenin çevreye olan duyarlılığı olduğu yönünde açıklama yapsa da kullanıcılar kulaklık ve şarj cihazlarına ekstra para ödeyecek olmaktan hiç memnun olmamıştı.

Şirket bunu duyarlılıktan yaptığını savunsa da dünya genelinde pek çok kullanıcı Apple’ın bunu doğayı korumak için değil, açgözlülükten yaptığını düşünüyor. Daily Mail’in açıkladığı veriler de bunu destekler yönünde.

Apple kutusundan şarj ve kulaklığı çıkararak 6,5 milyar dolar kar sağladı

Daily Mail’e göre iPhone kapağından kulaklık ve şarj cihazının çıkarılması Apple için büyük kazançlar anlamına geliyor. Açıklanan rapora göre Apple, iPhone kasasından şarj aletini ve kulaklığı çıkararak 6.5 milyar dolar kazandı.

Şirketin iPhone kutularında eksilmeye gitmesinin milyarlarca dolar kar sağladığı açığa çıktı. Üstelik bu karın yeni üretilen cihazlara yansımaması da epey can sıkıcı. Apple’ın bu hamlesiyle nakliyeden elde ettiği tasarruf tamı tamına 6,5 milyar dolar değerinde. Daily Mail’in açıkladığı verilere göre bu hesap, kullanıcıların aksesuarlara harcadığı 293.4 milyon doların eklenmediği hali.

Apple katlanabilir modellerini 2023’e kadar tanıtmayacak

Kulakiçi kulaklıkların ve şarj cihazının kutularının çıkarıldığını duyurulduğundan bu yana Apple’ın 190 milyon adet sevk ettiği bildiriliyor. Sonuç olarak, kutuların içeriklerini azaltarak kutu boyutlarını azaltmak şirkete nakliyede yüzde 70 oranında yeni cihaza yer verme olanağı tanıyarak nakliye maliyetlerinin de yüzde 40 oranında azalmasına sağlamış.

Şirketin kazandığı bu 6,5 milyar dolar, gün geçtikçe Apple’ın hisse fiyatının daha da yükselmesini sağlamakla beraber kullanıcıların satın aldığı aksesuarlar da Tim Cook gibi birçok yöneticinin bu tasarruftan daha çok kazanmasını sağlıyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple’ın kutudan şarj cihazlarını ve kulaklıkları çıkarması karını attırmak için mi yoksa çevre dostu bir hamle mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir