Bir süredir yenilikçi ürünler üzerinde çalışan Apple katlanabilir modellerini 2023’e kadar tanıtmayacak.

İkisini yakından takip eden Galaxy Fold, ardından Samsung ve ardından Huawei Mate X geliyor. Halihazırda, esnek ekranlı terminaller için pazar küçüktür, ancak özellikle her modelin çok yüksek fiyatı gibi sorunlar için halk tarafından henüz kamu tarafından kabul görmemiştir. Ama yine de konuyla ilgili yorum yapmayan, hiçbir şey söylemeyen ve her şeyi fark etmiş gibi görünen bir firma var.

Katlanabilir iPhone’nun 2023 yılında tanıtılması bekleniyor!

Apple’ın katlanır panel fikri üzerinde çalıştığına dair ilk duyurusundan bahsediyoruz ancak bu bize ne yaptığını son kez gösterecek gibi görünüyor. Çünkü bu kadar çok sızıntı ve patent sızıntısından sonra Apple’ın bir şeyler hazırladığı aşikar.

Apple katlanabilir modellerini hatasız geliştirmek istiyor

Eylül 2020’de Samsung’un gelecekteki katlanabilir cihazları test etmek için Apple’a katlanabilir ekran örnekleri sağladığı bildirildi. Birkaç ay sonra, bu yılın Ocak ayında Bloomberg web sitesi, Apple’ın katlanabilir bir iPhone üzerinde çalışmaya başladığını duyurdu ancak geliştirme ekrandan öteye geçmedi. Mayıs ayına, Cupertino sakinlerinin 2023 yılına kadar esnek 8 inç OLED ekranlı katlanabilir bir iPhone piyasaya sürmek için çalıştıklarını belirten Apple analisti Ming-Chi Kuo ile başladık.

Ancak o zamandan beri, katlanabilir bir iPhone söylentileri son aylarda öldü. İleriye dönük olarak Kuo, esnek akıllı telefonların tüm büyük akıllı telefon markaları için vazgeçilmez olacağına inanıyor ve Samsung en azından esnek ekranlı mobil seçeneklerini geliştirmek için çalışıyor. Ayrıca 2021’de Samsung, katlanabilir terminallerinin üçüncü yinelemesi olan Galaxy Z Fold3 ve Flip3’ü tanıttı.

Ekran analisti uzmanı Ross Young, ekran tedarik zinciri web sitesinde farklı tipteki panellerin (esnek ekranlar dahil) geleceği hakkında bir analiz yayınladı. Bu konuyla ilgili olarak Apple hakkında bir not kaydetti: “Apple OLED ve esnek iPad ve MacBook’un zamanlaması: En erken 2023, daha büyük olasılıkla 2024 olduğu tahmin ediliyor.”

Guo daha önce Apple’ın 2023’te katlanabilir bir iPhone piyasaya sürmek için “temel teknoloji ve seri üretim sorunlarını” çözmesi gerektiğini belirtmişti, bu nedenle teknolojinin 2024’e ertelenmesi şaşırtıcı değil. Apple, 2023 veya 2024’te katlanabilir bir akıllı telefon piyasaya sürmeyi seçerse, Samsung ile rekabet etmek zorunda kalacak ve katlama cihazlarında yılların deneyimine sahip bu şirket üstünlüğü ele geçirecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir