Bugün yayınlanan bilgilere göre Apple, 60 milyar dolarlık rekor bir ödeme yaptı. İşte detaylar…

Apple, 2008 yılında geliştirip hizmete sunduğu App Store ile yüz binlerce uygulamanın yer aldığı bir online pazarın temellerini attı. Tabii ki, sadece uygulama değil, geliştiricilerin sayısı da zamanla önemli ölçüde arttı.

Sonuç olarak, App Store’ların, çevrimiçi sürümlerin ve uygulamaların sayısıyla ilgili farkındalık artmaya devam ediyor. Hatta geçen yıl yayınlanan verilere göre şirket, geliştiricilere 200 milyar dolardan fazla ödeme yaptı.

Apple geliştiricilere bu yıl 60 milyar dolar ödedi

Son 14 yılda uygulama geliştiricilerine 200 milyar dolar ödeyen Apple, bugün yayınlanan bir rapora göre yalnızca bu yıl 60 milyar dolardan fazla ödeme yaptı. Bunun da temel nedeni, kullanıcıların Noel ile Yeni Yıl arasında her zamankinden daha fazla harcama yapmasıdır.

Elbette bu açıklama bazı soruları gündeme getiriyor. Apple, son birkaç yılda bazı verileri açıkladı. Örneğin, 2020’de yalnızca Yeni Yıl Günü 386 milyon dolar harcadı. Bu nedenle, bu yılki veriler bir önceki yıla göre önemli ölçüde yüksektir.

App Store’daki yüksek fiyatlar denetim altına alındı

Ayrıca şirketin 2020 yılında yapacağı bazı olumlu hamlelerin de bugünkü rakamları doğrudan etkilemesi bekleniyor. Örneğin Apple, yıllık geliri 1 milyon doların altında olan geliştiriciler için App Store fiyatlandırmasını düşürdü.

Son olarak şirket, diğer hizmetler hakkında da bazı rakamlar paylaştı. Apple Music’in kitaplığı şu anda 90 milyondan fazla şarkı içeriyor. Fitness+ ise 2.000 seans eşiğini aştı. Ayrıca, Apple Pay’e 60’tan fazla ülkede erişilebilir. Sadece Arcade bile 200 oyun sayısının üzerine çıkmış durumda. Apple’ın geliştiricilere ödedeği ücretleri arttırması da uzun vadede şirket için daha olumlu sonuçlar doğurabilir gibi duruyor.

Bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir