App Store’daki yüksek fiyatlar denetim altına alındı - Haberler - indir.com

App Store’daki yüksek fiyatlar denetim altına alındı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-22 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, bir geliştiricinin App Store platformundaki dolandırıcılıklarla ilgili olarak hayal kırıklıklarını dile getirmesinden sadece bir hafta geçmesinin ardından, uygulama içi satın alma fiyatları "mantıksız denilecek düzeyde yüksek" olan uygulamaların reddedilme kararına varıldı. 

App Store incelemeleri ile ilgilenen ekip tarafından reddedilen bir geliştiriciye gönderilen e-posta, App Store inceleme yönergelerinin 3. bölümüne atıf yaparak App Store'ın bu "yüksek fiyat" uygulayan uygulamaları onaylamayacağı dile getirildi. Şirket, soygun olarak nitelendirilen uygulama fiyatlarını ve uygulama içi satın alma öğelerine izin vermeyeceğini aktarıyor. Bunun yanı sıra “kullanıcıları mantıksız şekilde yüksek fiyatlarla aldatmaya çalışan pahalı uygulamaları reddedeceğini” de ekliyor. Şirketin bu politikası bir süredir yürürlükteydi. Örnek vermek gerekirse bir geliştirici, 2020 yılında uygulamalarının ayda 39,99 ABD doları ücret talep ettiği için reddedildiğini yazmıştı. Fakat şu sıralar yaptırımlarda kararlı bir artış olduğu görülüyor.

App Store'da bir günde milyon dolarlık harcama yapıldıApp Store'da bir günde milyon dolarlık harcama yapıldı

Apple Geliştirici Forumlarında, şirketin yüksek fiyatlı uygulamalarla daha yakından ilgilendiğini gösteren farklı paylaşımları da bulunuyor. Şirket, açıklamalarında bu politikanın App Store'u kullanıcılar için güvenli tutma taahhüdünün bir parçası olduğunu da aktardı. App Store'da inceleme yapan ekibin kullanıcıları dolandıran veya soyan uygulamaları da reddettiğini dile getirdi. Bu konuyla ilgili olup olmadığını da, Şubat ayının ilk günlerinde yayınlanan bir rapor, yılda milyonlarca dolar kazanan App Store dolandırıcılıklarına da kapı açtı. Geliştirici ekip Kosta Eleftheriou, platformda yer alan diğer uygulamalardan özellikleri ve fikirleri ele geçiren, fahiş denilecek düzeyde ücretler talep eden veya reklamlarını yaptıran şeylerin gerisinde kalan bu dolandırıcılık uygulamalarının çoğuna vurgu yapıldı. Eleftheriou aynı zamanda politikalarını daha iyi uygulaması için de Apple’a baskı gösterdi. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar konuyla ilgili olarak yakın zaman içerisinde daha fazla bilgi eklenmesi bekleniyor. 

 


Signal, App Store'da ilk sıralarda yer aldıSignal, App Store'da ilk sıralarda yer aldı
Telegram, App Store'da olduğu için Apple'a dava açıldıTelegram, App Store'da olduğu için Apple'a dava açıldı
Google App Store'daki uygulamalarının gizlilik güncellemelerini tamamlamadıGoogle App Store'daki uygulamalarının gizlilik güncellemelerini tamamlamadı

PAYLAŞ