Apple, karma gerçeklik kulaklıkları için kullanılacak parmak sensörleriyle ilgili yeni bir patent aldı. Patently Apple tarafından ortaya çıkarılan patente göre yeni teknolojinin kullanıcının parmaklarına kadar uzanan farklı bir özel cihazın dosyalama detayları bulunuyor.

Apple ürünlerinde büyük güvenlik açığı!

Böyle bir cihazın potansiyeli, Meta’s Oculus Quest’in mevcut kontrolörlerine kıyasla çok daha dramatik olan 3D hava hareketlerini ve kablosuz kontrolleri mümkün kılabilir.

Apple’ın ilk karma gerçeklik kulaklığının gelecek yıl gelmesi bekleniyor, ancak cihazla ilgili ayrıntılar sınırlı. Görünüşe göre, şirkete verilen yeni patent, Apple’ın elde giyilen gelişmiş bir cihaz da dahil olmak üzere gelecekteki kulaklıklarından görebileceğimizi gösteriyor.

Apple’dan karma gerçeklik kulaklık patenti

Patent dosyasında cihazın birkaç parmak ünitesinden ve bir ana devreden oluşacağına dair bilgiler yer alıyor. Bunun yanı sıra kompakt bir modülde gelebileceği ancak elin arkasına takılacağı da açıklanan bilgiler arasında. Ayrıca bir bileklik veya kamerayla etkinleştirilen bir eldivenin parçası şeklinde de olabilir. Parmağa takılan cihaza gelince, her birim kuvvet ve optik birimler gibi bir dizi sensör kullanacak. Ayrıca Apple, cihazı giyilebilir halka şeklinde de tasarlayabilir.

karma gerçeklik kulaklıkları

Normal bir kontrolörden daha karmaşık olmasına rağmen, bu parmakla monte edilen cihazın veya bileşenin avantajları yok değil. Apple’ın teknolojisinden yararlanabileceği sayısız yol var. Örneğin, karma gerçeklik kulaklığının içeriğini kontrol ederken çok boyutlu hava hareketlerini etkinleştirebilir. Entegre dokunsal sensörler aracılığıyla farklı senaryolardaki hisleri taklit etmek de mümkündür ve sonunda daha sürükleyici bir deneyim haline gelir.

Teknolojiyi gerçek bir Apple cihazında kullanıp kullanamayacağımız veya ne zaman kullanacağımız belli değil. Ancak Cupertino devinin, ilk MR kulaklığı duyurulduğunda, gelişmiş parmakla monte edilen kontrol cihazı hakkında ipuçları vermesi mümkün. Ayrıca, onaylanmış patent, teknolojinin gerçek bir birime dönüşebileceğini garanti etmez. Bu nedenle Apple’ın bu teknolojiyi ürünlerinde kullanıp kullanmayacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir