ABD merkezli teknoloji devi, işlemci üretiminde devrim yaratıyor ve üçüncü taraf şirketlerle tedariki kesiyor. Apple işlemci üretmek için yeni ekip oluşturuyor.

Bloomberg’e göre Apple, çip gelişimini ilerletmek için şirket içinde önlemler de alıyor. Ayrıca kablosuz yonga seti üretimine odaklanmak için yeni bir ofis kuruyor. Şirket, şu anda Broadcom, Skyworks ve Qualcomm gibi şirketler tarafından sağlanan parçaların yerini alabilecek bileşenler geliştirmeyi hedefliyor. Bunu yapmak için Güney Kaliforniya’daki bir ofis için mühendisler işe almaya başladı.

Apple, açık iş pozisyonlarına göre modem çipi ve kablosuz yarı iletken uzmanları arar. Bu noktada tesiste çalışmaya başlayan kişiler kablosuz telsizler, yerleşik radyo frekansı yarı iletkenleri ve Bluetooth üzerinden WiFi’ye bağlanmak için gerekli yarı iletkenler üzerinde çalışacaklar.

Apple işlemci üretimine başlayacak

2020’de Apple, Broadcom ile üç buçuk yıllık bir anlaşma imzaladı. Bu, 2023’te sona ereceği anlamına geliyor. Anlaşma şartlarına göre Broadcom, Apple’a bir dizi yüksek performanslı kablosuz bileşen ve modül sağlayacak.

Apple dört yeni işlemci üzerinde çalışıyor

Sözleşme sona erdiğinde, Apple’ın Broadcom bileşenlerini kullanma taahhüdü ortadan kalkar. Bu aşamada kendi bileşenlerini üretme hakkına sahip olacaktır.

Çip üretimi, şirket içi üretime geçiyor

Apple, üçüncü taraf tedarikçilere olan bağımlılığını azaltmak ve çip üretimini artırmak için bu sorunu kendi bünyesinde çözmeye çalışıyor. Örneğin şirket, 5G modemler için çipler geliştirmeye devam ederken Qualcomm’dan 5G çip satın almayı bırakabilir.

Son söylentiler, Apple’ın modem çiplerinin 2023 iPhone’lar için kullanılabileceğini gösteriyor. Bu nedenle şirket, iPhone 14 serisinde Qualcomm yonga setlerini kullanmaya devam ediyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir