Apple, iPhone 14 Pro modellerinde yaşanmaya başlanan kamera titreşim sorununu yeni bir yazılım güncellemesi ile çözecek.

iPhone 14 Pro modellerinde tanıtımın hemen sonrasında görülmeye başlanan kamera sorunları, Apple’ın eleştirilmesine neden olmuştu. Mevcut sorunun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı olduğu merak edilirken Apple cephesinden konu ile ilgili resmi açıklama geldi.

Açıklamalarda iPhone 14 Pro kullanıcıları için herhangi bir değişimin ya da tamiratın gerekmediği, sorunun yazılım güncellemesi ile çözüleceği belirtildi. Yeniden hatırlamak gerekirse iPhone 14 Pro ve bazı iPhone 14 Pro Max modellerinde, Snapchat, Instagram ve TikTok gibi üçüncü taraf uygulamalarda çeşitli sorunlar ve titreşim problemleri görülmüştü.

iPhone 14, 14 Pro ve 14 Pro Max için ön siparişler açıldı

iPhone 14 Pro kamera sorunu neden yaşandı?

Sorunun yazılımsal olduğunun açıklanması iPhone 14 kullanıcılarını rahatlattı. Sorunun yaşanmaya başlanması ile bu sorunun neden kaynaklandığı merak edildi. Ancak Apple resmi açıklamasında bu tür konulara değinmedi ve sadece sorunun çözüleceğini söylemekle yetindi. Uzmanlar ise optik görüntü sabitleme özelliği nedeniyle bu hatanın ortaya çıktığını düşünüyor.

iOS 16 için yapılacak ek güncelleme ile kamera sorunu yaşayan tüm kullanıcıların bu sorunu ortadan kaldırılacak. Apple’ın kısa bir süre içerisinde güncellemeyi paylaşması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir