Teknoloji devi Apple tarafından birçok ürün üzerinde çalışmalar yapılmaya devam ediliyor. Eylül ayında yapacağı etkinlik ile beraber başta iPhone 14 ailesi olmak üzere birçok yeni ürününün tanıtımını gerçekleştirecek. Şimdi ise birçok iPad modelleri üzerinde çalışmalar yaptığı ortaya çıktı.

Apple’ın iPhone cihazlarında 3.5 mm kulaklık girişini uzun süre önce kaldırdığını biliyoruz. Şimdi ise iPhone cihazlarda olduğu gibi iPad modellerinden Pro, Air ve Mini modelleri için de kulaklık girişi yer almıyor. Ortaya çıkanlara göre artık şirket tüm iPad modelleri için 3.5 mm kulaklık girişini tamamen kaldırmaya hazırlanıyor. Yeni ortaya çıkan temel bir iPad modelinin detaylarında 3.5mm kulaklık girişi olmadığı ifade ediliyor. Yeni tablet modelinde 3.5mm kulaklık girişi ancak Apple’ın USB-C 3.5mm kulaklık giriş aparatı ile dahil edilebilecek.

iPadOS 16 beklenenden geç gelebilir

Apple, iPad’ler için 3.5mm dönemi tamamen kapatıyor

26

Apple’ın Mac bilgisayarlarında 3.5mm girişi koymaya devam ettiğini görüyoruz. Ancak şirket tablet modellerinde daha fazla yer açmak için bu girişi kaldırma kararı almışa benziyor. Diğer yandan tablet tarafında da kullanıcıların AirPods’a yönlenmesi isteniyor. Temel model olarak baz alınan bu iPad modelinin diğer detaylarında ise şirketin köşeli tasarıma sahip olarak sunması ve çerçevelerin biraz kalın olması bekleniyor. Öyle ki alt çerçevede Touch ID sensörünü 10.nesil bu iPad modelinde göreceğiz.

Touch ID tarayıcısı yeni nesil iPad modellerinde güç butonunda yer alırken, maliyet sebebiyeti ile bu modelde her zaman ki yerinde olması bekleniyor. Apple A14 Bionic işlemcisinden güç alması beklenen bu tablet modelinde USB-C portu bulunacak ve 5G destekli gelecek. Dörtlü hoparlör sistemine sahip olması beklenen bu modelin arka tarafında tek bir kamera yer alacak ve ürünün yıl sonunda resmi olarak tanıtılması bekleniyor.  

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir