28.09.2021 tarihinde geliştiriciler için iOS 15.1 beta 2 sürümünü yayınladığını duyuran Apple, bir günlük aranın ardından güncellemeyi herkese açık beta olarak yayımladı.

Apple, geçtiğimiz günlerde en yeni işletim sistemi olan iOS 15’i tüm kullanıcılarına sunmuştu. Yenilikleri ile dikkat çeken güncelleme, can sıkıcı bazı hataları da beraberinde getirdi. Resmi sürümün yayınlanmasından bir hafta sonra Apple, geliştiriciler için iOS 15.1 beta 1’i yayınladı. Şimdi ise kısa bir süre sonra iOS 15.1 beta 2 sürümünü kullanıcıların beğenisine sundu. iOS 15 beta 1 sürümünde bazı hatalar vardı. Kullanıcıların en çok yaşadığı sorunlardan biri de yeni iPhone 13 serisi ve Apple Watch arasında maske kilidinin açılmasıyla ilgiliydi. Neyse ki bu sorun kısa sürdü. Şirket iOS 15 beta 2 güncellemesi ile bu sorunu giderdi. Apple, dün akşam iOS 15.1 beta 2’yi yayınlarken, bu sefer güncellemeyi herkese açık hale getirdi.

iOS 15.1 beta 2, genel beta olarak yayınlandı

iOS ve iPadOS 15.1 güncellemeleri, kullanıcılar Apple’ın genel beta test programına kaydolduktan sonra, uygun sertifikayı Genel Beta web sitesinden indirdikten sonra OTA aracılığıyla indirilebilir durumda. Bilindiğiniz gibi ABD merkezli teknoloji devi, merakla beklenen SharePlay özelliğini ilk iOS 15’te kullanıcılara sunmamıştı. Bu özellik konusunda biraz daha titiz davranan şirket, bu yeniliği sonraki beta sürümlerinde fazla gecikmeden yeniden yayınladı.

IOS 15 ile yürüyüş bozuklukları tespit edilebilecek!

Bu arada hatırlatmakta fayda var; SharePlay, kullanıcıların aynı anda film izlerken ve müzik dinlerken arkadaşlarıyla veya aileleriyle etkileşim kurmasını sağlayan çok kullanışlı bir yeniliktir. iOS 15.2 beta 2’de yeni bir özellik yok.Ancak Apple, bu sürümde iPhone 13 kullanıcılarının yaşadığı önemli sorunu düzeltti. iOS 15.1 beta 1’de kullanıcılar Apple Watch ile maske kilidi açma işlemini gerçekleştiremiyorlardı ancak iOS 15.1 beta 2 ile bu sorun nihayet düzeltildi. Bu yeni güncelleme,bazı can sıkıcı hata düzeltmelerinin dışında beta 1’den farklı değil. Daha önce de söyledğimiz gibi SharePlay özelliği iOS 15.1 beta 1 sürümüyle birlikte Apple kullanıcılarına sunuldu ve Apple Cüzdan’a Aşı kartı ekleme özelliği de bu güncelleme ile tanıtıldı. Tüm bunlara ek olarak şirket Apple Health için de bazı küçük değişiklikler yaptı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir