IOS 15 ile yürüyüş bozuklukları tespit edilebilecek! - Haberler - indir.com

IOS 15 ile yürüyüş bozuklukları tespit edilebilecek!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-28 11:00:25
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

iOS 15 sürümü uzun bir zamandır heyecanla bekleniyordu. Şirketin 2015 yılında çıkardığı iPhone 6S ve sonrasındaki tüm iPhone modellerine geleceği dile getirilen bu güncelleme 6 gün önce ülkemizde de tüm dünya ile beraber kullanıcıların beğenisine sunuldu. iOS 15'in pek çok özelliği ortaya çıkmış olsa da geri planda kalan bazı özellikler de ortaya çıkmaya başladı. Bu defa ortaya çıkan bilgi ise, Apple'ın bu yılın Haziran ayı içerisinde gerçekleştirmiş olduğu konferansta tanıtımını yaptığı, yenilenen Sağlık uygulamasındandır. iOS 15 sürümü ile beraber iPhone akıllı cihazların da kavuştuğu, yenilenen Sağlık uygulamasındaki bir özellik hayat kurtarıcı olabilir. 

iOS 15 ile iPhone’lar yürüyüş bozuklarını anlayacak

Şirketin akıllı saatlerinde kullanmış olduğu bir akıllı yazılım olan WatchOS ile Seri 4 ve ardından çıkan Apple Watch modelleri düşme ve yürüyüş bozukluklarını anlayabilir. Bu özelliğe benzer bir diğer özellik ise sonunda iPhone modellerde de yerini alıyor. Apple Destek tarafından doğrulanan bilgilere göre, iOS 15 ile Sağlık uygulamasına eklenen Yürüme Dengesi özelliği ile beraber iPhone modelleri kullanıcıların yürüme bozukluklarını tespit edecek ve kullanıcılara detaylı bir düşme riski raporu sunacak. iPhone akıllı cihazlar birkaç gün boyunca kullanıcıların yürüyüşlerini takip ederek analiz edecek, toplanan bu veriler ile beraber bir istatistik hazırlanacak ve kullanıcıların belirleyeceği bir zaman içerisinde bu analiz sonuçları bildirim olarak kullanıcıya gönderilecek. Analizler ise kullanıcıların yürüyüş hızları ve adım genişliği gibi etkenleri belirleyecek. 

Heyecanla beklenen iOS 15'in özellikleriHeyecanla beklenen iOS 15'in özellikleri

Analiz sonuçları kötü olan, yani yürüyüş asimetriği gibi çeşitli yürüyüş bozuklukları olan kişiler ise bildirimler, Sağlık uygulaması tarafından he an gönderilebilirler. Elde edilen sonuçların kötü olması halinde uygulamanın yalnızca bildirim göndermediğini de belirtmek gerekir. Sağlık uygulaması ile sonuçları kötü olan bir kişinin yürüme analizi sonuçlarını iyileştirecek öneriler de verilebilir. Bu önerilerde kullanıcılara yürüyüş alışkanlıklarını düzeltmeleri ile beş adet egzersiz videosu gönderilecek. Fakat cihazların yürüyüş modellerini analiz etmesi adına bazı koşulların da sağlanması gerekir. Bu koşullar arasında ise cihazın kullanıcıların bel bölgesine yakın olması ve yürünen yerde eğim olmaması gibi durumları yer alıyor. 

Birkaç eksik olabilir

Söz konusu bu özelliğin iki önemli eksiği olarak her cihazın desteklenmemesi ve düşme algılama özelliğinin olmaması dile getirilebilir. Yürüme Dengesi özelliği yalnızca iPhone 8 ve sonrasında gelen cihazlarda kullanılabilir. iPhone 6S ve iPhone 7 modellerinde bu özelliğin yer almaması biraz can sıkıcı olarak değerlendirildi. Bir diğer eksik olan düşme algılama özelliği ise WatchOS ile çalışan Seri 4 ve sonrası Apple Watch modellerinde yer alıyor. Düşme algıladıktan sonra kullanıcılar 1 dakika içerisinde cihaza dokunmazsa önceden belirlenen acil durum kişilerini arayan ve konum bildiriminde bulunan bu sistem, şu an için iPhone cihazlarda yer almıyor. Bu eksikliğin sebebinin ise telefonların düşme ihtimallerinin saatlere göre yüksek olması ve elden düşme halinde durumun cihaz tarafından yanlış anlaşılması olduğunu belirtmek mümkündür. 

 


Google'dan iOS 15 güncellemesiGoogle'dan iOS 15 güncellemesi
IOS 15, IOS 15, "Face ID" güvenliğini daha da arttırıyor!

PAYLAŞ