Apple’ın Intel’den vazgeçme kararı bu yıl meyvesini verdi.

Özet, Apple’ın eskiyen bir tasarım ve yinelenen yıllık yükseltmelerle bayatlamaya başlayan Mac’i tamamen yeniden düşünmesini sağladı. Intel’den boşandıktan sonra Apple, insanları evden çalışmaya ve öğrenmeye zorlayan süregiden bir salgınla birleştiğinde, Apple’ın Mac işinde yükselişe neden olan çok daha heyecan verici bilgisayarlar piyasaya sürdü.

Öyle değildi. her zaman verilen. Apple, 2020’de Intel’den ayrıldığını duyurduğunda, Apple’ın dizüstü ve masaüstü bilgisayarları ne kadar iyi çalıştırabileceğini sorgulamak adildi. Apple, iPhone’lar ve iPad’ler için şirket içi çipler kullandı ancak 15 yıldır Intel destekli bilgisayarlar satıyordu. MacOS masaüstü yazılımının Intel çiplerinde çalışacak şekilde tasarlanmış uygulamalarla ne kadar iyi çalışacağı belli değildi. veya işlemcilerinin tüketicilere herhangi bir fayda sağlayıp sağlayamayacağı ve insanların çalıştırmak için MacBook’lara yöneldiği yoğun görevlere ayak uydurup uyduramayacağına yönelik bu korkular çabucak bastırıldı.

İlk M1 Apple çipi. 2020’de bir MacBook Air dizüstü bilgisayarda piyasaya sürüldü. Daha uzun pil ömrü sunarken ve Apple’ın yeni MacBook Air’inin daha da sessiz kalmasına yardımcı olan fansız bir tasarım sağlarken Intel’in çipinden daha güçlüydü. Erken bir başarı olduğunu kanıtladı.

Nisan 2021’de CEO Tim Cook, şirketin mali ikinci çeyrek kazançları sırasında, M1 çipinin Apple’ın Mac gelirindeki %70,1’lik büyümeyi körüklemeye yardımcı olduğunu söyledi. Bu çeyrekte 9,1 milyar dolar. Bu korkular hızla bastırıldı.

Apple işlemci başarısı şaşırtı

Büyüme, Mac gelirinin yıldan yıla %16 arttığı üçüncü mali çeyrekte de devam etti. Bu çeyrekte, bir stant üzerine yerleştirilmiş bir ekrana benzeyen yeniden tasarlanmış süper ince metal bir gövde sunan yepyeni iMac’i piyasaya sürdü. Kendisinden önceki Intel modellerinden daha ince olmasının yanı sıra, yerini aldığı modellerden çok daha iyi bir web kamerası, harika hoparlörler ve çok daha keskin bir ekran gibi başka avantajlar da sunuyor. Ve Apple, iMac için bir dizi renk sunarak lansmanı daha heyecanlı hale getirdi. 1999 iMac’i piyasaya çıkardığından beri bunu yapmamıştı.

Mali 4. çeyrekte Mac geliri arttığında bir yavaşlama oldu. Apple, tüm üreticiler gibi, pandeminin başlamasından kaynaklanan satış patlamasından dolayı bir yavaşlama gördüğünden ve tedarik zinciri sorunlarıyla uğraştığından, yalnızca %1,6’sı.

Ekim ayında piyasaya sürülen 14 inç MacBook Pro, Apple’ın işlemcilerinin Apple’ın en talepkar müşterilerine hizmet verebileceğini kanıtladı.

Yeni dizüstü bilgisayar, Apple’ın en yeni M1 Pro ve M1 Max işlemcileriyle çalışır ve bunlar daha da fazladır. aynı anda birden fazla yüksek çözünürlüklü video dosyasını düzenlemek gibi yoğun görevleri yerine getirebilir. Daha önceki Intel modellerinden daha parlak, daha keskin ve daha pürüzsüz olan bir Apple dizüstü bilgisayarda şimdiye kadarki en iyi ekrana sahip. Ancak daha da önemlisi, Apple işlemcilerinin güç açısından daha verimli tasarımı sayesinde dizüstü bilgisayarlar hala uzun pil ömrü sunuyor. Yüksek hızlı aksesuarlar, ek ekranlar veya daha fazla depolama alanı eklemenize olanak tanıyan çok sayıda bağlantı noktasıyla birlikte, piyasadaki en iyi dizüstü bilgisayardır.

Apple’ın Ocak ayındaki ikinci çeyrek mali kazançları, tüm yeni bilgisayarlarının ne kadar iyi sattığının bir göstergesi olacak.

Ancak Intel’den gelen bu hamle, Apple’ın kendi çip geliştirmesinde tam hızda ilerlemesine olanak sağladı. iPhone’lar ve iPad’ler için olduğu gibi, ikincisi henüz piyasadaki diğer tabletlerle eşleşmedi. Yeni 7nm yongaları ile AMD’nin gerisinde kalmaya başlayan Intel’in başına bela olan gecikmelere artık borçlu değiliz. Ve Apple, “yığın” üzerinde tam kontrole sahiptir, yani başka bir şirketin çiplerinin gücünün bilgisayarlarının neler yapıp neler yapamayacağını belirlemesine izin vermek yerine, yeni bilgisayar donanımını ve yazılımını birlikte tasarlayabilir.

Örneğin, M1’in bilgisayarlarındaki web kamerasının kalitesini iyileştirme yöntemini ele alalım, önceki Intel modellerinde kullanılan görüntü sensörüyle aynı olmasına rağmen. Donanım ve yazılıma sahip olmanın başka yararları da vardır.

Apple’ın yeni macOS Monterey yazılımı başarılı olacak mı?

Apple’ın yeni macOS Monterey yazılımı, yakında M1 üzerinde çalışan bilgisayarların tek bir klavyeyi ve fareyi bir iPad ile paylaşmasına izin vererek, örneğin birden çok kişiyi sorunsuz bir şekilde kontrol etmenize olanak tanır. cihazlar aynı anda. M1 Mac’lerde, cihaz üzerinde ses dikte etme, geliştirilmiş Siri metinden sese, daha ayrıntılı Haritalar ve arkanızdaki arka planı bulanıklaştıran FaceTime’daki portre modu gibi başka ayrıcalıklı özellikler bulunur. Uygulama seçimi hala sınırlı olsa da, M1 Mac’ler, iPhone ve iPad’inizde çalıştırdığınız uygulamalardan bazılarını çalıştırabilir.

Intel, eski ortağı Apple’ı geri kazanmayı planlıyor

Bu trendin gelecek yıl da devam etmesini bekleyin. Raporlar, yeni bir MacBook Air daha göreceğimizi öne sürdü. 2022’de en güçlü iMac Pro ve Mac Pro güncellemeleri ve daha fazlası. Ayrıca M1’i tamamen yeni ürün kategorilerinde görebiliriz.

Çip, gücü yönetmede o kadar iyi ki Apple’da bile kullanılabilir. artırılmış gerçeklik kulaklığı. Üst düzey Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun Kasım ayında yayınladığı bir rapor, Apple’ın 2022’nin sonunda piyasaya sürüleceğini söylediği yeni AR gözlüklerinin Mac’leri kadar güçlü olacağını söyledi. Kuo, kulaklığın bir bilgisayara veya telefona bağlanmadan yoğun grafik görevlerini çalıştırabileceğinden, kulaklığın rekabette öne çıkmasına yardımcı olacağını söyledi. Üst düzey Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun Kasım ayında yayınladığı bir rapor, Apple’ın 2022’nin sonunda piyasaya sürüleceğini söylediği yeni AR gözlüklerinin Mac’leri kadar güçlü olacağını söyledi.

Kuo, kulaklığın bir bilgisayara veya telefona bağlanmadan yoğun grafik görevlerini çalıştırabileceğinden, kulaklığın rekabette öne çıkmasına yardımcı olacağını söyledi. Üst düzey Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun Kasım ayında yayınladığı bir rapor, Apple’ın 2022’nin sonunda piyasaya sürüleceğini söylediği yeni AR gözlüklerinin Mac’leri kadar güçlü olacağını söyledi. Kuo, kulaklığın bir bilgisayara veya telefona bağlanmadan yoğun grafik görevlerini çalıştırabileceğinden, kulaklığın rekabette öne çıkmasına yardımcı olacağını söyledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir