Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple, Hollanda merkezli olarak 5 milyon euro ceza almaya da devam ediyor. Hatırlatmak gerekirse pek çok ülke Apple’ın App Store merkezli komisyon kesintilerini engellemek, uygulamalara da alternatif bir ödeme yöntemi eklemek istiyor. Bu süreç içerisinde direk olarak Holanda’da bulunuyor. 

Hollanda merkezli “Authority for Consumers and Markets” ya da kısa adıyla “ACM”, Apple’ın ülke içerisinde çöpçatanlık uygulamalarına uygulama içi üçüncü parti ödeme yöntemleri koymasına karar verildi. Apple’da konu ile ilgili bir duyuru yaparak buna uyum sağlayacağını dile getirdi. Fakat bunu başaramadı. Kaynaklardan elde edilen bilgilere göre uygulamalarda halen yalnızca Apple’ın komisyon kesintili yerleşik ödeme sistemi kullanılıyor. Bunun üzerine ise ACM tarafı Apple’a bugün 5 milyon euro ceza daha kesti. Bu dokuzunda ceza ile beraber kesilen toplam ceza 45 milyon euro seviyesine kadar çıktı. Bu ceza daha önce aktarıldığı üzere 50 milyon euro seviyesine kadar gidebilecek. Yani şirket artık bu konuyla ilgili olarak son noktaya ulaşmış haldedir.

14 10

Volkswagen ID modellerine yazılım desteği sunacak

Türkiye’ye de gelecek olarak uygulama marketinde ve uygulamalarda kendi ödeme sistemini kullanan ve böylelikle de büyük gelir sağlayan Apple, daha önce de aktarıldığı üzere süreçle ilgili olarak Güney Kore gibi ülkelerde de sıkıştırılıyor. Apple, farklı ödeme sistemlerini potansiyel olarak dolandırıcılık faaliyetleri sebebiyle tehlikeli bulurken, ülkeler ve geliştiriciler ise rekabet adına alternatiflere de izin vermesini istiyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir