Apple hissedarları Cuma günü, şirket yönetim kurulunun şirket politikalarını inceleyen bir üçüncü taraf denetimi yapacağını ve medeni haklar üzerindeki etkisini iyileştirmek için öneriler sunacağını söyleyen bir teklifi onayladı.

Apple öneriye karşı çıktı

Apple’ın hissedarları genellikle yönetimin önerdiği şekilde oy kullanır, bu nedenle onay, yatırımcıların çoğunluğunun Apple’ın cinsiyet eşitliği, liderlik çeşitliliği ve AirTags gibi ürünlerle ilgili gizlilik gibi konuları ele alma şeklini iyileştirebileceğine inandığının bir işaretidir.

Öneri, Apple’ın cinsiyet ve ırka dayalı bir ücret eşitliği politikasına sahip olduğu yönündeki duruşuna rağmen Apple’ın eski çalışanı Cher Scarlett tarafından yürütülen bir ücret eşitliği çalışmasıyla kamusal zorluklarla karşı karşıya kaldığı ve yalnızca Hispanik ve Siyah çalışanların temsil ettiğini gösteren çeşitlilik ölçümleri bildirdiği bir dönemden sonra geldi.

Apple’ın 8 Mart’ta tanıtması beklenen yeni ürünler

Apple’da teknoloji çalışanlarının küçük bir yüzdesi ve liderlik rolleri. Hissedarlar ayrıca Apple’ı şirketin taciz ve ayrımcılıkla ilgili olarak iş sözleşmelerinde gizlilik maddelerini nasıl kullandığına dair bir kamu raporu hazırlamaya yönlendiren ayrı bir hissedar teklifini de onayladı.

Hizmet Çalışanları Uluslararası Birliği ve Trillium Yönetimi ile sivil haklar teklifini destekleyen SOC Investment Group, onayı memnuniyetle karşıladı ve yatırımcıların Apple’ın eylemlerinin halkla ilişkilerle uyuşup uyuşmadığını izlemelerine yardımcı olacağını söyledi.

SOC’nin yönetici direktörü Dieter Waizenegger, “Şirketin kendi ölçümlerini alacağız ve ‘Tamam, kendi taahhütlerinizi nasıl yerine getiriyorsunuz?’ diyeceğiz.” dedi. “Etkinliğiniz gerçekten iğneyi hareket ettiriyor mu? Yoksa sadece halkla ilişkiler mi?”

Waizenegger, onayın büyük yatırımcıların büyük kamu şirketlerinde yönetimle ilgili hissedar tekliflerine oy verme konusundaki artan istekliliğine işaret ettiğini söyledi. Geçen yıl Microsoft, hissedarları genel kurul toplantısında bir teklifi onayladıktan sonra cinsel taciz politikalarını gözden geçirmesi için bir hukuk firması tuttu.

Apple’ın 8 Mart’ta tanıtması beklenen yeni ürünler

Waizenegger, “Bu büyük yatırımcılar, bu tür raporların ve denetimlerin değerini gerçekten anlıyor” dedi. Waizenegger, teklifin tavsiye niteliğinde olmasına rağmen, hissedarların oylarının çoğunluğuyla bir şey kabul edildiğinde, hissedarların genellikle şirketin yönetim kurulunu sorumlu tutacağını söyledi. Apple, mevcut politikaları aracılığıyla teklifin hedeflerini zaten karşıladığını söyledi ve bir temsilci yorum yapmaktan kaçındı.

Apple vekili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi

“Apple, etki ve risk değerlendirmeleri, aktif yönetişim ve Kurul gözetimi, topluluklarımız ve kilit paydaşlarımızla etkileşim ve düzenli, şeffaf kamu raporlaması dahil olmak üzere teklifin hedeflerini halihazırda çeşitli şekillerde yerine getiriyor”

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir