Teknoloji devi Apple, 8 Mart’ta 2022’nin ilk etkinliği olarak Kadınlar Günü’ne ev sahipliği yaptı. Apple’ın yılın ilk etkinliğinin donanıma odaklanması bekleniyor.

Teknoloji Devi Apple, fiili “tepe performans” mottosuyla 2022 yılında ilk etkinliğine ev sahipliği yapacak. Yılın ilk etkinliğinin tarihiyle ilgili spekülasyonlara rağmen Apple, bugün düzenlediği basın toplantısında etkinliğin tarihini açıkladı. Etkinlik 8 Mart’ta Apple Park’ta canlı olarak gerçekleştirilecek.

Teknoloji devinin ev sahipliğinde gerçekleşecek etkinlikte, 5G destekli yeni iPhone SE ve güncellenmiş işlemciyle geliştirilmiş bir iPad Air yer alacak. Bu arada Apple’ın etkinlikte yeni bir Mac bilgisayar tanıtması muhtemel. Pek çok uzman, duyurulacak Mac’in yeni “Mac Mini” olacağına inanıyor.

Apple Peek Performance etkinliğinde yeni ürünlerini tanıtacak

  • iPhone SE
  • iPad Air
  • Yeni bir Mac
  • iOS 15.4 güncellemesi
  • Universal Control isimli yeni bir özellik (Tüm Apple cihazlarında ortak klavye ve mouse kullanmaya yarayan bir özellik)

Apple, 2022’de daha fazla cihaz piyasaya sürmeyi planlıyor. Bildiğimiz kadarıyla Apple, bu yıl daha sonra Mac’e odaklanacak. Apple’ın güvenilir kaynaklarından Mark Gurman, bu yıl içinde piyasaya sürmeyi planladığı Mac’leri listeledi. İşte o liste;

2022 ilk Apple etkinliğinde tanıtılması beklenen ürünler açıklandı

  • M1 Pro işlemcili yeni Mac mini: Apple’ın bu modelinin yep yeni tasarıma sahip olacağı uzun paylaşılan bilgiler arasında. Daha öncelerinde M1 Max opsiyonuyla da gündeme gelen bu model, M1 Pro ile satışa sunulacak gibi görünüyor.  
  • M2 işlemcili Mac mini: Şirketin bu modeli ise yıl sonunda tanıtması ve cihazın normal kullanıcıya hitap etmesi bekleniyor. 
  • M2 işlemcili 13 inç MacBook Pro: Bu cihazın ise eski nesil MacBook Pro’lar ile benzer bir tasarıma sahip olacağı aktarılmakta. Bu modelde büyük bir ihtimalle 60 Hz LCD ekran ve yeni dizüstülerden kaldırılan TouchBar birimine de yer veriliyor
  • M2 işlemcili 24 inç iMac: Bu modelin ise halı hazırda satışa olan M1’li iMac’ten sadece yeni M2 işlemci ile ayrılması bekleniyor. 
  • M2 işlemcili MacBook Air: Uzun zamandır beklenen ürün, MacBook Air’in yerini M1 işlemci alacak ve güncellenmiş bir tasarıma sahip olacak.
  • M1 Pro ve M1 Max Seçenekli iMac Pro: Bu modeller 24 inç iMac M1 gibi görünecek ancak 120 Hz 27 inç mini LED ekran üzerine inşa edilecek. 8 Mart’taki etkinlikte tanıtılması beklenen ürün, profesyonellere yönelik olacak.
  • M1 Max işlemcili Mac Pro: Bu model, mevcut Intel Mac Pro’dan çok daha küçük olacak ve M1 Max’in daha güçlü bir sürümünü içerecek. Gürman’a göre bu sürüm işlemci açısından tam olarak iki seçenek sunacak. Bir seçenek 20 işlemciye ve 64 GPU çekirdeğine sahip olacak. Daha yüksek sürümde 40 CPU çekirdeği ve 128 GPU çekirdeği birleştirilecek. Çoğu durumda, bilgisayarınızda 1 TB’a kadar RAM bulunur.

Apple, tüm Mac’lere ek olarak, bu yıl içinde Airpods Pro 2, Apple Watch 8, Apple Watch SE 2, Apple Watch ve iPhone 14 serisinin en yeni kablosuz kulaklıklarını da tanıtacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir