Pandemi sona erdikten sonra Apple, çalışanların ofise gelmelerini sağlamak için hibrit bir sisteme geçmeye karar verdi. İşte detaylar;

Apple M2 Macbook taleplerine yetişmeye çalışıyor

Birçok erteleme ve gecikmeden sonra, Apple ofise geri dönüşleri başlatmak adına hibrit sisteme geçişin tarihini belirledi. Bloomberg ve The Verge’e göre, teknoloji devi Eylül ayından itibaren Santa Clara Valley ofislerindeki çalışanlarından haftada üç kez ofise rapor vermelerini istemeye başlayacak.

Çalışanların her Salı ve Perşembe günü gelmeleri planlanıyor ve üçüncü gün kendi ekipleri tarafından belirleniyor. Apple’ın yazılım mühendisliği kıdemli başkan yardımcısı Craig Federighi, çalışanlara yazdığı bir mektupta, çalışanları karar vermelerine yardımcı olmak için ekip verilerini üçüncü gün yöneticileriyle paylaşmaya teşvik etti.

Apple, çalışanlarını yeni sistemle alışması için teşfik ediyor

Apple, Haziran 2021’den itibaren çalışanlarının ofislerinde çalışmak zorunda kalacağı, ancak daha sonra çalışanların her Pazartesi, Salı ve Perşembe çalışmak zorunda kalacağı bir hibrit sistem getirmeyi planlıyor. Tim Cook’un “kişisel işbirliğinin yeri doldurulamaz faydaları” dediği şeyi takdir eden şirket, o zamandan beri hibrit çalışma haftası düzenlemeleri uygulamak için birkaç girişimde bulundu, ancak artan COVID-19 vakaları ve diğer faktörler bunu engelledi.

23 Mayıs’ta bildirildiği üzere bu yılın başlarında Apple, hibrit işletim politikasını yeniden uygulamaya çalıştı, ancak yetkililer politikayı “korku odaklı” olarak eleştirdi. Bir süre sonra şirket duruşunu ve yaklaşımını değiştirerek bazı çalışanların haftada iki gün masalarına rapor vermesini gerektiren bir sisteme geçme kararı aldı.

Apple’ın çalışanlarından ofislerine rapor vermelerini istemesini engelleyen hiçbir şey yok gibi görünüyor. Federighi bir notta şu ifadeleri kullandı;

5 Eylül, Santa Clara Valley’deki hibrit çalışma sistemimizin gerçek başlangıcını işaret ediyor.”

Federighi’nin notundan da anlaşılacağı üzere şirket çalışanları için ofise dönme tarihi 5 Eylül gibi görünüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir