Facebook’un ana şirketi Meta, reklamverenlerin milyonlarca iPhone kullanıcısını hedeflemesini sınırlayan yeni özelliklerden milyarlarca dolar gelir kaybedeceğini duyurdu. Apple gizlilik özelliği Facebook gibi şirketlere pahalı patlıyor…

Birçoğumuz farketmişizdir ki aslında bahsettiğimiz ihtiyaçlar uygulamamızda reklam olarak karşımıza çıkmaktadır. Cep telefonunuzda bir web sitesi veya uygulama aramıyor olsanız bile, bahsettiğiniz şeyin reklam gibi görünmesi size “Dinleniyor muyuz?” sorusunu hatırlatıyor.

Bilgisayarınızda reklam engelleyici kullanarak bu durumu çözebilirsiniz. Telefonlarımız için artık hemen hemen her uygulamada görünen reklamları engellemenin bir yolu yok.

Apple, kullanıcıların reklamverenlerin verilerine erişip erişemeyeceklerine karar vermelerine olanak tanıyan yeni gizlilik değişikliklerini duyurdu.

Apple gizlilik güncellemeleri Facebook’a 10 milyar dolara mal oldu

Bu, uygulamanızda görüntülenen reklamları doğrudan etkiler ve iPhone kullanıcılarının reklamverenleri hedeflemesini zorlaştırır.

Apple’ın gizlilik politikası Meta’yı harekete geçirdi

Bu yeni gizlilik değişikliği, Facebook’un reklamlardan milyarlarca dolar kazandıran gelirini de doğrudan etkileyecek. Facebook’un ana şirketi Meta, Çarşamba günü Apple’ın gizlilik değişikliklerinin gelirini 10 milyar dolar azaltacağını duyurdu.

Apple yöneticisi Jane Hovarth, “Facebook yöneticileri, mümkün olduğu kadar çok veri toplamayı amaçladıklarını açıkça belirttiler. Kullanıcı gizliliğine yönelik bu saygısızlık büyümeye devam ediyor. ” dedi.

Apple bu değişikliği geçen yıl planladı, ancak geliştiricileri değişikliğe hazırlamak için bu yıla erteledi. Şirketler bu değişikliğe karşı çıkıyor ancak Apple bunu yapmaya söz verdi. Görünüşe göre milyonlarca iPhone kullanıcısı artık reklamlardan çok uzakta yaşıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir