Apple Car elektrikli araç projesi için yeni bir adım atıldı mı? Yapılan açıklamaya göre Apple, Canoo projesine yatırım yapacak.

Apple Car motoru Tesla’dan ilham alıyor

Apple Car rüyası için henüz bir başlangıç ​​olsa da marka, elektrikli otomobil projesine yatırım yapmaya devam ediyor. Son ayrıntılara bakılırsa Apple Car elektrikli otomobil projesi için önemli bir satın alma özelliği devam ediyor.

Bloomberg yazarı Mark Gourmet, Apple Car elektrikli otomobil projesinin yeni ayrıntılarını açıkladı. Hal böyle olunca da Apple şimdiden çok ilgilendiği bir Canoo arıyor.

Apple Car Canoo elektrikli otomobil projesi için iddia

Apple, daha önce eski Canoo CEO’su Ulrich Kranz’ı elektrikli otomobil projesi için en iyi proje yöneticilerinden biri yapmıştı. Öte yandan Kranz, Canoo projesinde çalışan birçok üst düzey tasarımcı ve mühendise sahipti.

Canoo, geçtiğimiz aylarda elektrikli otomobil projesi için zor durumda kaldı. Finansman sorunları yaşayan şirket, daha fazla yatırımcı çekmenin bir yolunu arıyordu. Mark Gorman, Apple’ın burada devreye girdiğini iddia ediyor.

Bildiğiniz gibi Apple bir dizi büyük ortaklık ve satın alma işlemi başlattı. Bu anlamda Apple Car için önemli bir ilham kaynağı olan Canoo, şirket için yeni bir hedef olabilir.

Apple’ın Canoo projesinin can damarı olup olmayacağı şaşırtıcı. Projenin amacı, 2022’nin sonuna kadar 40.000 doların altındaki ilk Canoo araçlarını piyasaya sürmek. Minivan gibi kanoların bu konuda Apple’dan maddi destek alıp almayacağı belirsizliğini koruyor.

Apple Car elektrikli otomobil projesi henüz emekleme aşamasında. Son tahminler, projenin 2025’ten önce tamamlanamayacağını gösteriyor.

Apple, otomobilin tasarımına ilişkin detayları açıklamasa da tasarımın tamamen otonom olması bekleniyor. Yine bu anlamda bildiğimiz elektrikli otomobilin direksiyonunun olmayacağı ifadeleri arasında. Ancak bu tasarımla pedallara veda edebiliriz. Canoo’nun tasarımı ise kübik tasarım diliyle Tesla Cybertruck’ın en büyük rakiplerinden biri.

Apple’ın bu projeye yatırım yapması ve ardından Apple Car projesi için edindiği deneyimi kullanması çok kolay. Ancak Apple’ın karşılaştığı zorluklardan biri, tam otonom teknolojinin henüz tam olarak hazır olmamasıdır.

Peki sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir