Apple Car motoru Tesla’dan ilham alıyor - Haberler - indir.com

Apple Car motoru Tesla’dan ilham alıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-22 20:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Son dönemde teknoloji şirketlerinin akıllı araba pazarına giriş yaptıklarını görüyoruz. Bu noktada Apple’ında bir süredir akıllı araba üzerinde çalıştığı ancak Apple’ın konu hakkında resmi bir açıklama yapmadığı biliniyor. Şirket tarafından konu hakkında sayısız patent alınırken, Apple car adlı bir aracın geleceği de bir yandan doğrulanıyor. Şimdi ise yaşanan son sızıntılara göre Apple Car motoru, Tesla’ya göz kırpacak. Öyle ki aracın motor kısmında Tesla’dan ilham alacak olan Apple, motor için bir patent almış durumda. Aracın ise henüz geliştirilme aşamasında olduğu biliniyor.

Apple Car motoru için Tesla’dan ilham alınacak

Apple Music'in web sürümü nihayet yayınlandıApple Music'in web sürümü nihayet yayınlandı

Apple, Tesla’nın kullanmış olduğu temel mühendislik ve motor tasarım prensiplerinden ilham alarak Apple Car motoru için üç fazlı bir AC endüksiyon üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. 10.630.127 numaralı patente göre, bar yara staforlu ve uç dönüşlü soğutmalı elektrik motoru üzerinde çalıştığı ortaya çıkmış durumda. Alınan patent ise otomobiller için olası bazı elektrik motor sisteminden sadece birisi olan AC endüksiyon motorunu detaylandırıyor. Fakat bu teknoloji, Tesla’nın yapmış olduğu sincap kafesli motor teknolojisini kullanıyor. Apple Car motoru, birçok sebepten ötürü Tesla motorlarından ilham aldığı düşünülüyor. Asenkron motorlar ile birlikte voltaj / frekans oranı kontol edildiğinde yüksek bir başlangıç torku üretebiliyor. Bu sayede daha ucuz olurken engebeli arazi de daha verimli oluyor. Diğer yandan motor ortalamaya göre daha uzun ömürlü olurken daha az bakım gerektiriyor.

Bu duruma karşılık ise Nissan ve Ford gibi isimlerde hibrid araçları ile sabit mıknatıslı senkron motorlar kullanıyor. Bu motorlar ise Tesla’nın kullanmış olduğu asenkron motorlara göre daha verimli olmasına rağmen maliyeti yüksek oluyor. Bakım ihtiyaçları da daha fazla olurken mıknatıslı yapının yıpranma eğilimi de yüksek olduğu için zaman içinde değiştirilmesi gerekiyor.


Apple şarj konusunda yeni bir adım atıyorApple şarj konusunda yeni bir adım atıyor
Apple Music şefi Oliver Schusser, Beats markasının yönetimine transfer olduApple Music şefi Oliver Schusser, Beats markasının yönetimine transfer oldu

PAYLAŞ