Apple’ın ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne elektrikli araç için sunroof patenti başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Bir süredir şüphe konusu olan Apple otomobili için yeni bir sızıntı ortaya çıktı. Apple, geliştirdiği elektrikli araç için sunroof patenti aldı.

Tesla’nın otomobil pazarının hızla büyümesiyle birlikte elektrikli araç pazarı, yüksek teknoloji şirketlerinin radarına girdi. Xiaomi ve Huawei gibi şirketlerin ardından Apple da otomobil üretimi için düğmeye bastı.

Apple elektrikli araç için sunroof patentini aldı

Apple, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi’nden bir otomotiv sunroofunun patentini aldı. Açılır tavanlar ve değişken opaklığa sahip cam gibi özellikler, sürücülerin tavanın şeffaflığını ayarlamasına olanak tanır.

Apple elektrikli araç bataryası için araştırmalara başladı

Diğer otomobil üreticilerinin aksine Apple’ın açıklıklar için cam çatılar ürettiği söyleniyor. Şirketin patentinin açıklaması aşağıdaki gibidir:

Bir pencere ve pencere üzerinde tanımlanan, değişken bir yarı saydamlık alanı içermektedir. Değişken yarı saydamlık alanı, camdan istenen derecede ışık girişine izin vermek için kontrol edilebilir şekilde tasarlanmıştır. Hareketli bir panel düzeneği, kapalı konum ile açık konum arasında hareket edebilir.

Analistler, sızdırılan sunroof patenti başta olmak üzere Apple Car için geliştirilen tüm özelliklerin Siri ve CarPlay tarafından kontrol edilebileceğini söyledi. Yakın tarihli bir rapora göre Apple, yeni sürücüsüz araba sistemleri geliştirmeye ve test etmeye devam ediyor.

Apple, otomotiv sektöründeki çalışanlarını çeşitli şirketlere kaptırdı. Bu nedenle Apple’ın elektrikli aracının en erken 3 yıl içinde piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir