Apple elektrikli araç bataryası için araştırmalara başladı - Haberler - indir.com

Apple elektrikli araç bataryası için araştırmalara başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-10 13:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Reuters’da yayımlanan bir habere göre Apple otomobil projesi için Çinli batarya üretim şirketi CATL ile görüşmelere başladı. Detaylara göre ABD merkezli teknoloji devi, Çin merkezli BYD isimli batarya üreticisiyle de görüşme yaptı.

Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda Apple'ın otomobil projesini sizlerle paylaşmıştık. Bu proje son dönemlerde sıklıkla gündeme gelen projelerden biri olmaya başladı. Apple tamamen elektrikli motora sahip olan bir otomobil üzerindeki çalışmalarını ciddileştirmiş ve projenin hayata geçebilmesi için Kia başta olmak üzere çeşitli otomobil üreticileri ile görüşmelere de başlamıştı. Ama sonrasında projeyle ilgili gelen haberler bıçak gibi kesildi. Görünen o ki Apple şimdilik projenin gizli kalmasını istiyor ve bunun içinde çeşitli önlemler alıyor.

Apple WWDC 2021'de neler tanıtıldı?Apple WWDC 2021'de neler tanıtıldı?

Dün Reuters’ta yayımlanan bir haber Apple'ın otomobil projesinin bir kez daha gündeme gelmesini sağladı. Proje hakkında bilgisi olan dört kişiyle görüşme gerçekleştiren Reuters yetkilileri, Apple'ın geliştirmekte olduğu otomobilin bataryası için CATL ve BYD ile görüştüklerini açıkladı. Ancak tabi ki de şirketin henüz bu şirketlerle anlaşıp anlaşmayacağı belli değil.

Apple Car motoru Tesla’dan ilham alıyor

Reuters tarafından yapılan açıklamalara göre Tesla da dahil olmak üzere birçok otomobil üreticilerine batarya üreten CATL, bu anlaşma konusunda aradaymış. Bunun nedeni ise Çin ile ABD hükümeti arasında yaşanan siyasal gerilimler. Şirket Apple’la anlaşması durumunda ABD'de fabrika açması gerekecek bu da şirket için bir artışı demek. Zaten Apple’da bu anlaşmanın imzalanması için ABD'de fabrika açılmasını şart koşuyormuş. Benzer bir şekilde BYD'nin de bu şartlara pek sıcak bakmadığı söyleniyor. BYD'nin de dünyanın en büyük dördüncü batarya üreticisi olduğunu söylemeden geçmeyelim. Görünen o ki Apple bu şartları esnetmezse güvenilir bir batarya üreticisi bulamayabilir.

Proje hakkında bilgi sahibi olduklarını söyleyen  kişiler kimliklerini gizli tutuyor. Kaynaklara göre Apple, otomobil projesi için lityum demir fosfat pillerinin kullanılmayı istiyor. Bunun nedeni ise nikel ve kobalttan üretilen  bataryaların maliyetinin yüksek olmasıymış. Fakat CATL ve BYD ile yapılan görüşmelerde bu konunun konuşulup konuşulmadığı bilinmiyor. Diğer yandan, daha önce paylaşılan sızıntılara göre Apple’ın kendi otomobilinin bataryasını tamamen kendine ait olan bir teknolojiyle üretme isteği de var.

 


Apple Music yenilendi: İşte yeniliklerApple Music yenilendi: İşte yenilikler
Apple, iCloud Private Relay ile gizliliği artırıyorApple, iCloud Private Relay ile gizliliği artırıyor

PAYLAŞ