Apple, iki ekranlı kullanıcılar için hayat kurtaran bir teknoloji üzerinde çalışıyor. İşte Apple’ın geliştirdiği çift monitör desteği ile ilgili tüm detaylar!

Apple akıllı yüzük patenti aldı

Apple, Salı günü yapılan bir patent başvurusuna göre, bir çift Pro Display XDR monitöre takılabilen yeni bir çift monitör kolu üzerinde çalışıyor. Pro Display XDR, Apple’ın en yüksek renk doğruluğuna ve çözünürlüğüne ihtiyaç duyan kullanıcılar için profesyonel bir monitördür.

Bu standla ilgili sorun, elbette, yalnızca bir Pro Display XDR’yi desteklemesidir. ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından 3 Aralık’ta yapılan ve 28 Haziran 2022’de yapılan bir patent başvurusunda Apple, muhtemelen gelecekte bir Pro Display XDR veya benzeri bir çift monitör standı üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

apple cift monitor standi patenti aldi

“Çift Monitör Montajı” başlıklı patent, “birden çok monitör için dikey, yatay ve ortanca serbestlik derecesi” sağlayabilen göz alıcı bir montaj çözümünün ayrıntılarını veriyor. Apple, mevcut teşhir standlarının genellikle “pratiklik ve doğallık pahasına” yapıldığını söylüyor.

“Birçoğu, kullanıcının ayarlamayı zor, garip ve zaman alıcı hâle getiren önemli sürtünme veya histerezis ile başa çıkmasını gerektiriyor. Bu tür sorunlar, yüksek kaliteye, tatmin edici bir kullanıcı deneyimine sahip olmaya engel oluyor. Bu nedenle elektronik cihazlar için standlar ve desteklerde sürekli iyileştirmelere ihtiyaç var.”

Apple, piyasadaki monitör standlarının yeteri kadar iyi olmadığına inanıyor

Ek olarak, patent, birden fazla monitöre sahip iş yerlerinin genellikle çok büyük, çok hantal, verimsiz mekanizmalara sahip estetik açıdan çekici olmayan standlar kullandığını söylüyor. Apple’ın başvurusundaki bu patent, bu monitörleri mükemmel bir çizgide tutabilen ve birden fazla monitör kullananlar için mümkün olduğunca estetik açıdan hoş bir stand olmasını sağlıyor.

Patent hakkında yayımlanan bilgilerin büyük bir kısmı Perşembe günü yayımlanan “Display Lift Arm” başlıklı başka bir patent başvurusuyla benzer bir yapıyı paylaşıyor. Apple’ın çift monitör sistemi patentiyle aynı gün dosyalanan bu patent dosyası da esasen Apple’ın mevcut Pro Display XDR standını detaylandırır biçimde. Bu da Apple’ın hem mevcut standını, hem de çift monitör seçeneğini aynı anda geliştirdiğini göstermekle birlikte şirketin iki ürünü de aynı anda tanıtabileceğini gösteriyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir