Uzun süredir akıllı yüzükler üzerinde çalışan Apple, bu fikri güçlendirilmiş gerçeklik teknolojisiyle birleştirme sözü verdi.

Apple iPhone için yeni bir kılıf patenti aldı

Apple denilince aklınıza ne geliyor? Akıllı telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar dediğinizi duyar gbiyiz. Teknoloji ürünlerinde lider markalardan biri olan Apple’ın artık bir ürünü daha olabilir. Amerikan teknoloji şirketi akıllı yüzükler üzerinde çalışmaya başladı.

Apple akıllı yüzük ile sanal gerçekliğe yeni kapılar açabilir

Uzun süredir “Akıllı Yüzük” üzerinde çalışan Apple, bu fikri artırılmış gerçeklik teknolojisi ile birleştirme sözü verdi. Apple’ın Güney Koreli ortağı “Cupertino Giant”, uzun zamandır beklenen Smart Ring’in yetenekleri ve nasıl çalışacağı konusunda iki patent başvurusunda bulundu.

apple akilli yuzuk patenti aldi 1

Patent başvurusu, parmak destekli bir bilgisayarla ilgilidir. Bu sayede fare ve diğer bilgisayar işlemlerini akıllı bir halka üzerinden kontrol edecek şekilde tasarlanmıştır. Bu sistem aynı zamanda akıllı yüzüğün artırılmış gerçeklikle nasıl bağlantı kurduğuna da ışık tutuyor. Günümüz bilgisayarlarını ortak arayüz araçlarıyla kontrol etmek kolaydır, ancak “artırılmış gerçeklik” ve “sanal gerçeklik” dünyasına girdiğimizde işler karmaşıklaşabilir. Apple yüzüğü bu karmaşayı gidermek için kullanmayı tercih ediyor.

Patent başvurusu, sanal gerçeklik ortamında geri bildirim için kullanılan eldivenlerin uygunsuz ve yetersiz bilgi olabileceğini belirtiyor. Akıllı bir yüzüğüm, sensörleri ile dijital eylemlerin kontrolünü sağlayabileceği söyleniyor.

Örneğin, bir kullanıcı dijital ortamda sanal klavye kullandığında, kişinin parmak hareketlerini elinde tuttuğu yüzük takip edebilir. Bu nedenle sistem, eldiven gibi tüm eli kaplayan bir arayüz olmadan kullanılabilir.

Apple’ın yeni patent başvurusunun oldukça heyecan verici olduğunu söylemek gerek. Üstelik şirketten gelen açıklamalara göre bu teknoloji ilerleyen zamanlarda patent olmakla kalmayıp hayta geçirilecek.

En son bilgiler, Apple’ın zaten akıllı yüzükler için aksesuarlar üzerinde çalıştığını gösteriyor. Teknoloji şirketinin Airpods gibi bir akıllı yüzük için şarj kutusu üzerinde çalışmaya başladığı bildiriliyor. Ancak akıllı yüzüğün ne zaman kullanıcılarla buluşacağı konusunda henüz net bir tarih belirlenmedi. Peki siz Apple’ın aldığı yeni patent hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce Apple’ın akıllı yüzüğü sanal gerçeklik evrenindeki karmaşanın önüne geçebilir mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir