2019 yılında lansmanı yapılan Apple Card’ın kullanımının yaygınlaştırılması için çalışmalar devam ediyor. Apple, Apple Card kullanımını uluslararası hale getirmek için yeni bir ortaklığa giriyor.

Teknoloji devi Apple, son yıllarda ürün gamını çeşitli alanlarda genişletmek istiyor. Şirket, oluşturduğu ekosistem ile kullanıcılarına ulaşarak Apple Card 2019’u tanıttı. Apple ve Goldman Sachs arasındaki bir işbirliği olan Cards, etkisini genişletmek için adımlar attı.

Apple, kredi notu veren Credit Kudos’u satın aldı

Tim Cook’un CEO’su olduğu şirket, 2019 yılında Apple Card’ı piyasaya sürdü. İlk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde mevcuttu. Cook, zaman zaman kartı uluslararası alanda kullanmaya çalıştığını ima ediyor. Apple, bu durumun önünü açacak bir anlaşma imzalamaya hazırlanıyor.

Apple’ın kredi kartı Apple Card neler sunuyor?

Apple, hedefine uygun olarak, İngiltere merkezli bir bankalar kredi derecelendirme şirketi olan Credit Kudos’u satın aldı. Finansal araştırma yayını The Block’a göre Apple, 150 milyon dolarlık bir satın alma bütçesi ayırdı. Apple Card’ın ortaklarından Goldman Sachs International’ın CEO’su Richard Gnodde, aşağıdaki ifadelerle 2019’da büyümeye işaret etti. Gnodde açıklamasında şunları demişti;

ABD’de başlayacağız, ancak zamanla bunun için kesinlikle uluslararası fırsatları düşüneceğiz.

Bu ortaklık, Apple Card’ın uluslararasılaşmasının yolunu açtı. Credit Kudos, kredi kartı başvurusunda bulunan kişi ve kuruluşların kredibilitesini ölçerek bankalara yardımcı olmayı amaçlayan bir şirkettir. Apple Card’ın birçok özelliği de kullanıcılar tarafından oldukça beğenilmektedir.

Apple Card özellikleri

Bu kart öncelikle Apple Pay ile çalışır ve yaptığınız alışverişlerde %2’ye varan nakit geri ödeme sunar. Apple’ın şık bir titanyum kart olarak tanımladığı kart, herhangi bir transfer ücreti veya komisyon almıyor. Ayrıca Apple ürünleri için geçerli olan faizsiz iade seçenekleri de sunuyor.

Peki siz Apple Card hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir