Apple'ın kredi kartı Apple Card neler sunuyor? - Haberler - indir.com

Apple'ın kredi kartı Apple Card neler sunuyor?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-28 11:06:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Genellikle halk arasında iPhone'ler ve iMac ile adından söz ettiren Apple firması aslında farklı alanlarda da hizmet veriyor. Şimdilerde ise ödeme sektöründe yer alan şirket, bu sektörde işleri biraz daha geliştirerek yeni tarz kredi kartı olarak adlandırdığı Apple Card hizmetini takipçileri ile paylaştı. Teknoloji devi Apple, iPhone'lerde yer alan Wallet uygulaması ile birlikte çalışan kredi kartı Apple Card ile karşımıza çıkıyor. Ödeme sektörü olarak ilk adımını 2014 yılında atan Apple, o dönemlerde Apple Pay ile işlem yapmıştı. Daha sonra Amerika Birleşik Devletlerinde, Apple Pay Cash servislerini aktif hale getirmişti. Şimdiler de ise ödeme sektörü ile ilgili olarak Goldman Sachs ile iş birliği içerisinde ürettiği Card ile bambaşka bir serüveni başlatıyor. 

800 Dolar Üstü Telefonlarda Apple Pazara Hakim800 Dolar Üstü Telefonlarda Apple Pazara Hakim

Apple Card ve arasındaki farklılıklar

Apple, Pay üzerinden yapılan alışverişler üzerinden kullanıcılarından bir miktar ücret alıyordu. Şirket yeni kartı ile yapılan işlemler üzerinden daha büyük bir kesinti yaparak hizmet gelirine ilave de bulunacak. Karttan herhangi bir ücret talep edilmeyecek, diğer kartlara göre daha düşük faiz oranlarına sahip olacak ve aynı zamanda daha özel ve güvenli bir sistem üzerinden çalışacak. Apple için çok uzak olmayan bu yenilik beraberinde daha güzel işleri getirecek gibi gözüküyor. 

Diğer kartlara göre daha sağlıklı bir finansal çizgide ilerleyen Card, Apple cihazlar ile beraber gelen avantajlardan faydalanarak çalışıyor. Anında üye olunarak iOS Wallet uygulaması ile kullanılmaya başlanacak olan kartlar tüm dünyada ki Apple cihazlar ile kolayca kullanıma sunulacak. Yeni kredi kartlar ile yapılan harcamaların daha detaylı bir şekilde görüntülenmesi için Wallet uygulamasının arayüzünde çeşitli yenilikler yapılacak. Kullanıcılar bu sayede Wallet uygulaması üzerinden kart harcamalarını takip edebilecekler. Card hizmeti konusunda destek almak isteyen kullanıcılar Apple Destek ile mesajlaşma yoluyla dahi destek alabilecekler. Bu gelişmiş sistem her zamankinden daha fonksiyonel olup kullanıcılara zamandan tasarruf etme imkanı tanıyacaktır. 

makine öğrenim sistemini ve Apple Harita sistemini kullanarak çalışan kart, ekstre seçeneğinde yer alan açıklamalar kısmında bulunan bilgilerin çok daha detaylı ve anlaşılır bir şekilde gösterilmesini sağlayacak. Daily Cash adı verilen harcadıkça kazan tarzı sistem, Apple Pay ile yapılan her işlemde yüzde 2 oranında Apple Cash hesabına geri ödeme işlemi yapıyor. Apple servisin ya da ürünler alanında ise bu oran yüzde 3'e kadar artıyor. Apple için yeni bir sistem olarak başlatılan Apple Card hizmeti Apple Pay kullanan kullanıcılar için çok da uzak olmayacak. Hem güvenli hem de kolay olarak hizmet veren Apple Card iOS kullanıcılarının istekleri doğrultusunda sorunsuz bir şekilde kullanılacak. Apple Card hizmeti ilk olarak sadece ABD'de yaz ayları içerisinde kullanıma sunulacak. Diğer ülkeler içerisinde ne zaman kullanıma sunulacağı hakkında henüz kesin bir bilgi söz konusu değildir. Apple Card'ın nasıl bir sistem ile çalışacağı ve kullanıcılara ne gibi faydası olacağı oldukça merak konusu. 

 

 




Apple Para Yükleyenlere %10 Bonus VerecekApple Para Yükleyenlere %10 Bonus Verecek
Apple TV+ Türkiye'de yerini almaya hazırlanıyorApple TV+ Türkiye'de yerini almaya hazırlanıyor

PAYLAŞ