Ortaya çıkan yeni bir patente göre kullanıcılar Apple Car’ı Siri ile kontrol edebilecekler.

Apple, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biridir. Şirket, sadece bilgisayarlar ve akıllı telefonlar üzerinde çalışmak yerine Apple Car gibi farklı alanlarda da çalışmalarını sürdürüyor. Bu sayede şirket pek çok alanda kullanıcıların takdirini kazanmaya çalışıyor.

Apple’ın sürücüsüz otomobili için ilk açıklama geldi

Bildiğiniz üzere otonom araçlar ve elektrikli araçlar rağbet görmeye başladığından beri Apple’da yıllardır kendi arabasını yapmaya çalışıyor. Özellikle projenin bir noktada tamamlandığı iddialarına rağmen şirket, alınan patentlere araştırmalarına devam ederek aracın kusursuz bir şekilde piyasaya sürülmesi için uğraşıyor. Son zamanlarda otomobillerin kavramsal tasarımı ortaya çıktı. Artık diğer araçlarda alışık olmadığımız yeni bir teknolojik patent var. Yayınlanan bilgilere göre Apple, Car Siri ile fark yaratacak.

Apple Car, Siri sayesinde direksiyon simidi olmadan sürülür!

ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından yayınlanan yeni bir patente göre Apple, otomobil projesi üzerinde çalışmaya devam ediyor. “Otonom Otomobiller için Varış Noktalarında Sinyal Kullanımı Rehberi” başlıklı bir patent başvurusuna göre, Apple Car, sürücüsüz varış noktalarına giderken Siri kullanılarak kontrol edilebilir olacak.

Otonom araçlar sayesinde kullanıcılar gitmek istedikleri yerlere rahatlıkla seyahat edebilecekler. Ancak varış noktasına varıldığında araç park etmek gibi sorular hep merak uyandırmıştır. Apple’ın yeni patenti, Apple Car projesinde kullanılacak yeni bir çözümü ortaya koyuyor. Bu çözüm sayesinde aracı kontrol etmek için direksiyona ihtiyacınız yok.

Patentte yer alan bilgilere göre kullanıcılar, araç varış noktasına ulaştığında herhangi bir ekrana veya herhangi bir kontrol mekanizmasına ihtiyaç duymadan sesi ile aracı kontrol edebilecek. Örneğin bir kişi bahçe malzemeleri almak için mağazaya gittiğinde sesli olarak ondan bahçe malzemelerinin bulunduğu girişin yanına arabasını park etmesini isteyebilir.

Veya Siri’den gidecekleri otoparkın ön girişine yakın bir yere park etmesini isteyebilirler. Patent spesifikasyonu, Apple Car’daki herkesin bu sistemi kontrol edebileceğini belirtiyor. Bu teknolojinin oldukça dikkat çekici olduğunu söylemek yanlış olmaz. Şirket eğer bu teknolojiyi hayata geçirebilirse otonom araç piyasasında rakiplerinin hayli önüne geçebilir gibi duruyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir