Apple’ın Penn Square çalışanları sendikalaşma için olumlu oy kullandı. Şirket çalışanları daha iyi çalışma şartlarının sağlanması için sendikalaşacak!

Apple’ın yeni iPhone planı hisselerini düşürdü

Pandemi hayatımızda çok şeyi değiştirirken çalışma şartlarının da oldukça zorlanmasına neden oldu. Bu dönemde çalışanlarına en fazla yüklenen şirketlerden biri de Apple oldu. Çalışma şartlarının ağırlaşması ve normalleşme sürecine rağmen şartların aynı kalması işçi grevini de beraberinde getirdi. Bloomberg’den Josh Eidelson’dan gelen bilgilere göre, son olarak Apple Penn Square çalışanları sendika üyeliği için olumlu oy kullandı. Apple Store çalışanları, daha iyi çalışma şartları için sendikalaşacak.

Apple’ın Oklahoma City’deki mağazası, bu senenin başlarında Towson, Maryland’de yer alan bir mağazadan sonra ABD’de bir birlik oluşturan ikinci perakende satış noktası olmuş oldu. Mağaza çalışanları, bu hafta mağazanın tüm personeline açık olan bir seçimin sonrasında Amerika İletişim İşçileri (CWA) sendikasına katılma yönünde 56’ya 32 oy verdi.

Apple Store çalışanlarından yeni bir sendika hamlesi

Eğer mağaza çalışanları sendikalaşırsa bu durum çalışanların şirketle pazarlık yaparak daha iyi bir çalışma ortamı yaratmalarını sağlayacak. Oy çocukluğuyla kabul edilen sendikalaşma kararının ABD Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu tarafından onaylanması bekleniyor.

Bunun yanı sıra Apple geçen haftanın başında bazı ülkelerdeki mağazaları için perakende satış noktasındaki çalışanlara ek eğitimler verileceği ve daha iyi bir sağlık sigortası yapılacağı yönünde önemli açıklamalar yapmıştı. Ancak Towson’daki mağazanın bu mağazalardan biri olmaması üzerine çalışanlardan hamle geldi. Apple ise çalışanların yan haklar için bağlı oldukları International Association of the Union ile görüşmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Penn Square çalışanlarının sendikalaşması hakkında açıklama yapan Apple bir sözcüsü şu ifadeleri kullandı;

“Değerli ekip üyelerimizle sahip olduğumuz açık, doğrudan ve işbirliğine dayalı ilişkinin, müşterilerimiz ve ekiplerimiz için mükemmel bir deneyim sağlamanın en iyi yolu olduğuna inanıyoruz. Ekip üyelerimize güçlü tazminat ve istisnai faydalar sağlamaktan gurur duyuyoruz. 2018’den bu yana ABD’deki başlangıç ​​oranlarımızı %45 oranında artırdık ve sektör lideri avantajlarımızda yeni eğitim ve aile destek programları da dahil olmak üzere birçok önemli iyileştirme yaptık.”

Şirketin perakende şefi Deirdre O’Brien ise şirket toplantıları esnasında oynatılan bazı videolarda mağaza çalışanlarını sendikalaşma kararından vazgeçirmeye çalıştı. Bu ve bunun gibi durumlar şirketin birkaç aydır sendikalaşmaların önüne geçmek için uğraştığı yönündeki suçlamaları da beraberinde getiriyor. Mağaza çalışanlarının sendikalaşmak istemesindeki en önemli nedenlerde ücret, sosyal yardımlar ve iş yerindeki bazı sorunlar.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir