Apple’ın hisseleri, şirketin tedarikçilere iPhone 14 üretimini artırma planlarından vazgeçmelerini söylediğine dair bir rapor üzerine Çarşamba günü %1,3 düştü. Bloomberg’e göre, yeni modellere olan talep beklendiği kadar yüksek bir artış gösteremedi.

Samsung, Apple’ın iOS 16 kilit ekranından esinlendi

Rapora göre Apple artık yılın ikinci yarısında üretimini planladığı gibi 6 milyon adet üretim artışını hedeflemeyecek. Bloomberg’e göre şirket, bunun yerine Apple’ın geçen yılki tahmini ve üretimiyle paralel olan 90 milyon adet üretmeye çalışacak.

Yeni iPhone üretim planı tedarikçileri de etkiledi

Yeni plan Apple tedarikçilerini ve üreticilerini de etkiledi. Önemli yonga üreticisi Tayvan Semiconductor Manufacturing’in hisseleri de %1.2 düştü. Foxconn olarak da bilinen Hon Hai’nin hisseleri %2,9 düştü.  Bloomberg, iPhone 14 Pro’ya olan talebin diğer yeni telefonlardan daha yüksek olduğunu ve en az bir Apple tedarikçisinin üretim kapasitesini düşük seviyeli modellerden premium sürüme kaydırmasına yol açtığını bildirdi.

Çarşamba günü ilerleyen saatlerde, Apple ile ilgili tahminlerinin çoğu zaman doğru olduğu kanıtlanan analist Ming-Chi Kuo, Twitter’da ilk etapta genel bir üretim artışı beklemediğini söyledi, ancak üretimin 14 Pro ve Pro’ya geçeceği yönündeki tahminini yineledi. Max, normal iPhone 14 ve 14 Plus’a olan talebi “açıkça cansız” olarak nitelendirerek şu notu düştü;

“Birçok insanın durgunluktan endişe etmesine rağmen, toplam 2022/4Ç22 iPhone sevkiyatlarının kabaca fikir birliği ile uyumlu olmasını bekliyorum” 

Peki sizler bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir