Apple Store çalışanları arasında ücret krizi yaşanıyor. ABD’deki Apple çalışanları saatte en az 30 dolar istedi.

Büyük teknoloji şirketlerinin çalışanları, pandemi sonrası maaşlarına zam yapılmadığından şikayet ediyor. Son olarak ABD’deki Apple Store çalışanlarından yeni bir sendika girişimi geldi. Apple Store çalışanları maaşlarından neden memnun değil? New York Grand Central Terminali’nde Apple’a karşı sendika kurmaya çalışan

Apple Store çalışanları, teknoloji devinin saatte en az 30 dolar ödemesini talep etti. Gruptan yapılan açıklamada, “Tüm çalışanların maaşlarının rol, süre ve performansa dayalı olmasını istiyoruz” dedi.

Apple Store çalışanları saatte 30 dolar istiyor

Google ve Amazon’a göre Apple Store çalışanları şimdi zam talep ediyor. Fruit Stand Workers United liderliğindeki birkaç New York işçisi, saatlik ücretlerinin en az 30 dolar olmasını talep etti.

Apple akıllı uygulama uygulamasıyla ilgili geri adım attı

The Washington Post’a göre Apple Store çalışanları, rollerine, deneyimlerine ve konumlarına bağlı olarak saatte 17 ila 30 dolar arasında ücret ödüyor. Teknoloji devi ayrıca tam zamanlı ve yarı zamanlı çalışanlara sağlık hizmeti, okul ücreti, ebeveyn izni, ücretli aile izni ve yıllık hisse senedi ödülü de dahil olmak üzere bir dizi tazminat ve yardım sunuyor.

Ancak çalışanlar Apple için bu şartlardan memnun değil. Protestoya öncülük edenFruit Stand Workers United’dan yapılan açıklama şu şekilde:

“Maaş için, tüm çalışanlar için rol, görev süresi ve performansa dayalı bir matris üzerine inşa edilmiş en az 30 dolar istiyoruz. Yardımlar için; öğrenim geri ödemesi, daha hızlı, daha fazla tatil süresi ve 401k (ABD’deki emeklilik hesabı) için daha yüksek oranlar dahil olmak üzere sağlam değişiklikler arıyoruz.”

Apple, Apple Store çalışanları hakkında henüz bir açıklama yapmasa da daha önce “inanılmaz ekip üyelerine” sahip olmaktan mutluluk duyduğunu belirtmişti.

Meyve Ahır İşçileri Koalisyonu, Apple Store’larda işçi imzalarını toplamaya başladı. Grand Central Terminal’in 270 çalışanının en az yüzde 30’u sendika kurmakla ilgileniyorsa, Ulusal Endüstri İlişkileri Konseyi’ne aday olmaya hak kazanacaklar. Bu, Apple’ı daha büyük bir ücret krizine sokabilir.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir