Apple, tedarikçisi Quanta’nın tesislerinde yaşanan karantina kısıtlamaları sebebiyle bir süredir MacBook Pro teslimatlarını müşterilerine ulaştırmak konusunda zorluk çekiyor. 

DigiTimes tarafından yapılan haberlere göre Apple tedarikçisi Quanta’nın Şanghay’daki tesisinde MacBook Pro modellerini üretim süreci kısıtlamaların hafiflemesine ve üretimin yeniden başlamasına rağmen ciddi bir şekilde sorun yaşamaya da devam ediyor. Tayvan merkezli tedarik zinciri web sitesinde yer alan bilgilere göre Quanta, kısıtlamaların son bulduğu geçen aydan bu yana Şanghay’daki tesisinde şu ana kadar sadece %30 üretim kapasitesi elde edildi. 

“Quanta, Apple’ın 14 ve 16 inçlik MacBook Pro’larının tek montajcısıdır ve makineler öncelikle ODM’nin Şanghay fabrikasında üretilmektedir. Quanta Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı CC Leung 30 Nisan’da yaptığı açıklamada, şirketin Şanghay fabrikasının kapasitesinin yaklaşık %30’unu yenilediğini ve yüzdeyi kademeli olarak % 50’ye çıkarmayı hedeflediğini belirtti.”

Üretim başlansa da tedarik sorunu devam ediyor

apple bir suredir macbook pro siparislerini teslim etmekte sikinti yasiyor

Rapor, pek çok alt montaj şirketinin üretim sürecine bir kez daha başlamış olabileceğini fakat pek çoğunun da hala aynı sebeplerden dolayı yetersiz bileşen tedariği ile karşı karşıya olduğu dile getiriliyor. Apple müşterileri, kısaltmalar ve çip sorunları sebebiyle birkaç haftadır alışılmadık bir şekilde uzun teslimat süreleriyle karşı karşıya kalmıştır. Apple’ın ABD’de de yer alan çevrimiçi mağazasında 14 inç MacBook Pro ve 16 inç MacBook Pro için önceden yapılandırılmış tüm satın alma seçenekleri şu an için 29 Haziran – 14 Temmuz arasında bir teslimat tahminine sahiptir. Aynı tarih ve kısıtlamalar Mac Studio, MacBook Air ve Mac Pro ürünleriyle de ilgilidir. 

DigiTimes’da yer alan bilgilere göre Apple, Çin’deki lojistik bozulması karşısında sevkiyat programını kısıtlamak adına deniz taşımacılığından hava taşımacılığına kadar yalnızca sınırlı sayıda sevkiyat taşındı ve bu da mevcut sorunların yaşanmasına sebep oldu. 

Apple geçtiğimiz ay içerisinde Çin’deki karantina kesintileri tedarik kıtlığının, yıl geçtikçe güçlü tüketici talebini karşılayacak yeterli ürünü üretmeyi zorlaştırmaya devam edeceğini ve bunun sonunda ise Apple’ın Haziran dönemini kapsayan çeyrekteki geliri oranını da etkileyeceğini belirtti. Konuyla ilgili olarak şu an için elde edilen bilgiler yalnızca bunlarla kısıtlıdır. 

XBOX Live’daki kesinti çözüme kavuştu

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir