Birkaç gündür Xbox Live üzerinde yaşanan kesinti sorunları oyuncuların yüklü olan oyunlarına dahi erişim sağlamasını engelliyordu. Xbox sonunda sorunun çözüldüğünü dile getirdi. 

Bir Xbix Live kesintisi, bazı oyuncuların bulutta yer alan oyunlarını başlatması, dijital olarak sahip olduğu oyunları oynamasını ve mağazalardan oyun satın almasını engelliyordu. Sorunlar Cumartesi günü boyunca devam etti ve bu sabaha kadar da çözüme kavuşmadı. Xbox Destek hesabı bugün içerisinde atmış olduğu tweet üzerinden “Oyuncular artık satın alma, oyun başlatma veya bulut oyun oturumlarına katılma konusunda sorun yaşamamalıdır. Sabırlı olduğunuz için teşekkürler. İyi oyunlar!” diyerek sorunun çözüldüğünü aktardı.

Çevrimdışı modda dahi erişim sağlanamadı

xbox livedaki kesinti cozume kavustu

Bu yaşanan son sorunlar Cuma gecesi birkaç saat boyunca ve Cumartesi günü boyunca da devam eden büyük bir kesintiyle devam etti. Oyuncular, sosyal medya hesapları üzerinden bulut oyun oturumlarını ve dijital olarak sahip oldukları oyunları başlatamadığına dair paylaşımlarda bulundu. Mağaza üzerinden satın alımların yanı sıra pek çok kullanıcı Netflix ve Disney Plus gibi akış uygulamalarına bile erişim sağlayamadı.

Xbox, bu sorunları çözmüş gibi görünüyor olsa da mağazası, dijital oyunları ve bulut oyun oturumları ile ilgili sorunları hala ara ara yaşamaktadır. Oyuncular, normal şartlar altında bu kesintiler esnasında, Xbox’larındaki oyunları çevrimdışı olarak oynayabilmeliydi fakat bir oyuna girmek istediklerinde Xbox’ın hala oturum açmalarını istediklerini dile getirdiler. Bu sorun Microsoft’un satın alınan dijital oyunları çevrimdışı bir şekilde oynamayı imkansız hale getiren DRM koruma politikası ile ilgilidir. Özellikle de PC platformunda Steam’i çevrimdışı hale getirip DRM korumalı oyunlara girmeye çalışıldığında da kısmen de olsa yaşanan bu sorun belli ki bu tarz kesintilerde konsol platformlarında da yaşanabiliyor. 

Valve Steam Deck kullanıcılarının oyun yüklemesini yanlışlıkla engelledi

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir