Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple tarafından geliştirilen ilk AR-VR başlık, tahmin edildiği gibi 2022 sonunda gelmeyecek gibi görünüyor. Apple AR/VR başlık modeli çok uzun bir zamandır gündemde yer alıyor. Daha önce bazı kaynakların 2022 sonunda geleceğini dile getirdiği, bazı kaynakların ise 2023’e kaldı dediği bu ürün, son analizlere ve tahminlere göre ancak 2023’ün sonunda sunulacak. Buna göre ürün 2023’ün iPhone 15 modelleriyle beraber eylül ayı içerisinde donanım etkinliği içerisinde sunulacak, pek çok pazarsa ise ancak 2024 yılında elde edilebilir durumda olacak. 

Bu anlamda ise daha çok beklemesi gerekecek olan ürün, yeni bilgilere uzun bir süre boyunca geri planda kalmıştır. Başlığın üzerinde çalışan ekip, cihaz için Apple’daki diğer bölümler ile tam olarak bağlantı kuramamış, hatta fiziksel olarak da genel merkezden uzak kalmıştır. Üzerinde pek çok deneme yapılan AR/VR başlık modeli, başta çıkarılabilir pil üzerine kuruluyormuş, daha sonra ise birkaç saat pil ömrü sunacak forma büründürülmüştür. İlk aşamada ise ürün için günlük olarak sekiz saatlik kullanım planlanmış ancak bundan daha sonra ise bazı karmaşıklıklar sebebiyle vazgeçilmiştir. 

Apple VR/AR başlık modeli daha önce kodlarda da görüldüğü üzere realityOS işletim sistemi üzerine kuruluyor ve şu an üzerinde 2 binden fazla kişi aktif olarak çalışmalara devam ediyor. Bünyesinde Sony imzalı 8K ekran taşıması beklenen başlık, bazı bilgilere göre çok güçlü bir Apple Silikon işlemci üzerine kuruluyor. Apple’ın alandaki ilk çözümü ise merak ediliyor ancak pek çok kişi için ise yalnızca incelemelerde görecekleri bir seçenek konumunda yer alıyor. Çünkü söz konusu bu modelin 2 bin dolar üstünde, hatta 3 bin dolar seviyesinde bir fiyata sahip olabileceği de iddia ediliyor. 

PUBG MOBILE 2.0 güncellemesi yayınlandı


Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir