Teknoloji devi Apple, iPhone’larla senkronize olacak ve arayüzü değiştirecek bir kılıfın patentini aldı! Detaylar haberimizde:

Apple, tamamen cam gövdeli bir iPhone için patent aldı

Teknoloji devi Apple, bugün iPhone akıllı telefonlarının arayüzünü değiştirecek kılıf ve yuvalara sahip bir patent aldığını duyurdu. Patente göre yeni kasa, telefonla senkronize bir arayüzü destekleyecek ve çalıştıracak.

Şirket geçtiğimiz günlerde burada düzenlediği bir etkinlikle çoğu iPhone SE 3 olmak üzere bazı ürünlerini duyurdu. Eylül etkinliğinde iPhone 14 serisini tanıtması bekleniyor. Peki yeni patenti alınan iPhone aksesuarlarının detayları neler? Haberleri birlikte izleyelim.

iPhone kılıfları kullanıcı arayüzünü değiştirecek!

Patentli Apple’ın bugün açıkladığı bilgilere göre şirket, telefonlarla senkronize olan iPhone kılıflarının ve yuvalarının patentini aldı. Kılıflar, cihazlara bağlanarak geliştirdikleri konsepte göre arayüzleri otomatik olarak değiştirir.

apple iphone icin yeni bir kilif patenti aldi

Bir iPhone’a spor kılıfı koyduğunuzda kılıf kullanımına bir örnek verecek olursak, arayüz otomatik olarak spor odaklı hale geliyor. Başka bir deyişle, kullanıcı arayüzü kasaların konseptine göre iPhone’dan değişebilecek. Ayrıca büyük/küçük harf dostu arayüzlerin kullanımı standart kullanıcı arayüzüne göre daha kolay olacaktır.

Patentin bir diğer dikkat çeken unsuru ise otomobilin açılması oldu. Patente göre, telefon bir yerleştirme istasyonuna yerleştirildiğinde, CarPlay ve Haritalar standart kullanıcı arayüzünün yerini alıyor.

Şirket, patentini yeni duyurdu ve konu hakkında daha fazla ayrıntı vermedi. Ayrıca bu patentin ne zaman piyasaya sürüleceği ve üretime geçip geçmeyeceği de bilinmiyor. Bildiğiniz üzere teknoloji şirketleri her aldıkları patenti hayata geçirmiyor. Ancak pratik olması beklenen bu aksesuarların kullanıcılar tarafından beğenilmesi bekleniyor.

Siz Apple’ın iPhone modelleri için aldığı yeni kılıf patenti hakkında ne düşünüyorsunuz? Şirket böyle bir ürünü piyasaya sürse almak ister misiniz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir