Apple yakın zamanda iPad Pro (2022) tanıtımı yaptı. Şimdi ise Samsung, şirketin 2024’te katlanabilir iPad tanıtacağını öne sürdü. İşte son gelişmeler.

Apple Insider gibi kaynaklarda katlanabilir Apple modelleriyle ilgili yeni bir rapora yer verildi. Samsung’un tedarikçiler ile yaptığı toplantıya dayandırılan toplantıdaki Samsung şirketin 2024 yılı itibariyle katlanabilir modellerini tanıtmasını bekliyor.

M2 işlemcili iPad Pro tanıtıldı

İlk katlanabilir modeller iPad’ler olacak

2024 yılı itibariyle piyasaya sürülecek ilk katlanabilir model iPhone olmayacak. Apple, iPhone yerine ilk katlanabilir modelini iPad serisinde piyasaya sürecek. Üstelik Samsung’un açıklamalarına göre katlanabilir modellerdeki bir sonraki seçenek dizüstü bilgisayarlar da olacak. iPhone Flip bekleyenler için ise en erken tarih 2025.

Aynı toplantıda Samsung, katlanabilir pazarın 2025 yılına kadar yılda yüzde 80 büyümesini bekliyor. Bu yükseliş, kısmen Apple’ın pazara girmesinden kaynaklanabilir. Samsung ayrıca, gelecekteki katlanabilir modellere yapmak istediği iyileştirmelerin bazılarını da ayrıntılı olarak açıkladı. Telefonları daha dayanıklı hale getirmek, cihazlarda özel bir S Pen yuvasına yer vermek, ekrandaki ekran izlerini azaltmak, kameraları iyileştirmek ve katlanabilir cihazları genellikle daha ince ve daha hafif hale getirmek öncelikler arasında yer alacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir